Vă spuneam săptamâna asta că mi-am achiziționat mai multe vase termorezistente de pe www.yena.ro .

 Așa că trebuie sa le încerc pe toate și de această dată am pregatit o piftie vegană. Piftia vegană este un aperitiv gustos, sănătos, ușor de pregătit. Sunt superîncântată de aceste vase și vor urma și alte preparate gătite în ele.

Ingrediente:

- 1 morcov,

-½ conservă de  ciuperci ,

-o pungă de soia cuburi,

-3-4 căței de  usturoi.

-8 grame agar-agar.

-boabe de piper.

-sare

Mod de preparare:

Legumele, morcovul și ciupercile, se pun la fiert, în apă cât să le acopere, împreună cu boabele de piper. Separat se fierbe soia.  

Pentru piftie am ales o tavă de cozonac de yena , achiziționată de pe  www.yena.ro.

  Se așează în tavă morcovul fiert tăiat felii, soia cuburi (stoarsă de apă). Avem nevoie de un litru de lichid, practic supa  rămasă de la legumele fierte. La 1 litru supă de legume adaugăm 12 grame agar-agar(se adaugă 6 grame/500 ml). Adaugăm și usturoi pisat, în funcție de preferințe. Eu adaug 3 căței de usturoi pentru că îmi place mai mult usturoi. Se pune supa cu agar-agar la fiert, iar după ce dă în clocot se mai lasă 2 minute pe foc. Se toarnă apoi peste legume, în tavă. Lăsați piftia la temperatura camerei până se răcește, după care păstrați în frigider.

Poftă Bună!!