Vă spuneam
săptamâna asta că mi-am achiziționat mai multe vase termorezistente de pe www.yena.ro .
Așa că trebuie sa le încerc pe toate și de
această dată am pregatit o piftie vegană. Piftia
vegană este un aperitiv gustos, sănătos,
ușor de pregătit.
Ingrediente:
- 1 morcov,
-½ conservă de ciuperci
,
-o pungă de soia cuburi,
-3-4 căței de usturoi.
-8 grame agar-agar.
-boabe de piper.
-sare
Mod de preparare:
Legumele,
morcovul și ciupercile, se pun la fiert, în apă cât să le acopere, împreună cu boabele
de piper. Separat se fierbe soia.
Pentru
piftie am ales o tavă de cozonac de yena , achiziționată
de pe www.yena.ro.
Se așează
în tavă morcovul fiert tăiat felii, soia cuburi (stoarsă de apă). Avem nevoie
de un litru de lichid, practic supa rămasă
de la legumele fierte. La 1 litru supă de legume adaugăm 12 grame agar-agar(se
adaugă 6 grame/500 ml). Adaugăm și usturoi pisat, în funcție de preferințe.
Eu adaug 3 căței de usturoi pentru că îmi place mai mult usturoi. Se pune
supa cu agar-agar la fiert, iar după ce dă în clocot se mai lasă 2 minute pe
foc. Se toarnă apoi peste legume, în tavă. Lăsați piftia la temperatura camerei
până se răcește, după care păstrați în frigider.
Poftă
Bună!!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!