Cannoli siciliani

 


A sosit și la mine coletul BUZZStore cu frișca neîndulcită LaDORNA Zile ușoare .

Nouă ne plac deserturile cu frișcă, iar când și frișca este de calitate gustul este garantat. Am ales să fac cannoli sicilieni. 

Ingrediente pentru aluat:

250gr faina alba

2 linguri zahar tos

1 lingura plina cu untura de porc

1/2 lingurita scortisoara

1 lingurita cacao

1 varf de cutit sare

1 ou ( plus un albus )

60 ml vin

untura de porc pentru prajit aluatul

Ingrediente pentru cremă:

250 gr. Mascarpone

200 ml frișcă neîndulcită LaDorna

4-5 linguri de zahăr pudră

Pentru decor:

Alune mărunțite

Zahăr pudră

Mod de preparare:

Punem ingredientele solide într-un vas și începem să le amestecăm. Adăugăm apoi oul și frământăm bine, iar după câteva minute turnăm și vinul, amestecând până se încorporează tot în aluat. Frământăm aluatul până acesta devine neted și se deschide puțin la culoare. Formăm apoi o bila din aluat și o punem într-o folie de plastic la frigider pentru cel puțin o oră.

Dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider, îl scoatem și îl împărțim în 4 părți aproximativ egale. Presărăm puțină făină pe masă, ca aluatul să nu se lipească. Cu un sucitor subțiem aluatul și cu ajutorul unor forme sau un pahar mare tăiem discuri din el. Pregătim formele de cannoli și rând pe rând înfășurăm în jurul lor câte un disc de aluat, ungând capătul aluatului cu puțin albus  pentru a-l sigila ca acesta să nu se desfacă în momentul prăjirii.

Am încins untura de porc într-o tigaie și apoi am prăjit cannoli, timp de aproximativ 1 minut, având grijă mereu sa nu se ardă.

Când cannoli s-au prăjit îi scurgem de grăsime și îi scoatem pe un prosop de hârtie, care să absoarbă toată grăsimea în exces.

Am citit că aluatul este un adevărat succes dacă pe suprafața acestuia, după prăjire, apar mici bule de aer.

Pentru cremă, luăm cutia de mascapone și o punem într-un bol alături de frișcă și zahăr. Batem bine cu mixerul, până cand obținem o cremă fermă care stă pe tel.

Cu ajutorul unui poș sau cu o linguriță, umplem fiecare cannolo cu cremă. Capetele le presărăm cu alune mărunțite sau dacă vreți cu fistic (eu am avut alune), apoi cu ajutorul unei site, pudrați suprafața cu zahăr și sunt gata de servit. Eu nu am apucat să le fac cu zahăr căci au dispărut repede.

Poftă Bună!






21 Comments

  1. Interesantă idee! Ai reușit să mă convingi să încerc rețeta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Yum cât de bine arată! Trebuie să încerc și eu rețeta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine! Nu am incercat pana acum sa prepar cannoli, dar o sa imi fac curaj si incerc reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arată delicios, trebuie să îmi salvez rețeta. Thank you!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce poftă mi-ai facut de ceva dulce! Arată foarte bine !

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte faini caneloni tai, am sa iau si eu reteta sa o ffac acum de sarbatori

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunt mare fan, dar arata destul de apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine, trebuie sa fie nemaipomeniti!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai, cât de bine arată! Mi-ai făcut mare poftă și țin post... Mai am de așteptat până să degust și eu asemenea bunătăți!

    RăspundețiȘtergere
  10. wow! Arata delicios! Si eu iubesc frisca Ladorna in preparatele dulci. Abia astept sa treaca postul sa fac si eu o prajiturica !

    RăspundețiȘtergere
  11. Am mancat Canolli in Palermo doar ca nu m-am gandit sa incerc si eu sa fac acest dulce. Mi-ai dat o idee super

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai avut o idee excelenta de desert, dar eu as praji canolli in ulei normal pentru a putea manca si cei care tin regim.

    RăspundețiȘtergere
  13. Super apetisant ti-au iesit! Imi amintesc cu placere de cei mancati in Florenta. vai de vremuri

    RăspundețiȘtergere
  14. Omg, uite cat genial ti-au ieșit. Mi-am notat și eu reteta 😍👌

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata delicios!! Trebuie sa facem si noi reteta asta. Am mai facut cannoli cam acum 1 an si au iesit super!

    RăspundețiȘtergere
  16. I-am vazut si pe Insta arata genial.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu am mancat niciodata acest gen de desert. Este de incercat. :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Musai sa incerc si eu reteta! Mersi de recomandare : )

    RăspundețiȘtergere
  19. Și mie îmi plac foarte mult deserturile cu frișcă. Salvez rețeta, sa știi.

    RăspundețiȘtergere
  20. Vai vai cum arata! Asa mi s-a facut o pofta :)) Noroc ca este pranz si am timp sa fac si sa ma bucur. Multumim de reteta! :)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram