A sosit și la mine coletul BUZZStore cu frișca neîndulcită LaDORNA Zile ușoare .
Nouă ne plac deserturile cu frișcă, iar când și frișca
este de calitate gustul este garantat. Am ales să fac cannoli sicilieni.
Ingrediente pentru aluat:
250gr faina alba
2 linguri zahar tos
1 lingura plina cu untura de
porc
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita cacao
1 varf de cutit sare
1 ou ( plus un albus )
60 ml vin
untura de porc pentru prajit
aluatul
Ingrediente pentru
cremă:
250 gr. Mascarpone
200 ml frișcă neîndulcită LaDorna
4-5 linguri de zahăr pudră
Pentru decor:
Alune mărunțite
Zahăr pudră
Mod de preparare:
Punem ingredientele solide într-un vas și începem să le
amestecăm. Adăugăm apoi oul și frământăm bine, iar după câteva minute turnăm și
vinul, amestecând până se încorporează tot în aluat. Frământăm aluatul până
acesta devine neted și se deschide puțin la culoare. Formăm apoi o bila din
aluat și o punem într-o folie de plastic la frigider pentru cel puțin o oră.
Dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider, îl scoatem și îl
împărțim în 4 părți aproximativ egale. Presărăm puțină făină pe masă, ca aluatul
să nu se lipească. Cu un sucitor subțiem aluatul și cu ajutorul unor forme sau
un pahar mare tăiem discuri din el. Pregătim formele de cannoli și rând pe rând
înfășurăm în jurul lor câte un disc de aluat, ungând capătul aluatului cu puțin
albus pentru a-l sigila ca acesta să nu
se desfacă în momentul prăjirii.
Am încins untura de porc într-o tigaie și apoi am prăjit cannoli,
timp de aproximativ 1 minut, având grijă mereu sa nu se ardă.
Când cannoli s-au prăjit îi scurgem de grăsime și îi
scoatem pe un prosop de hârtie, care să absoarbă toată grăsimea în exces.
Am citit că aluatul este un adevărat succes dacă pe
suprafața acestuia, după prăjire, apar mici bule de aer.
Pentru cremă, luăm cutia de mascapone și o punem într-un
bol alături de frișcă și zahăr. Batem bine cu mixerul, până cand obținem o
cremă fermă care stă pe tel.
Cu ajutorul unui poș sau cu o linguriță, umplem fiecare
cannolo cu cremă. Capetele le presărăm cu alune mărunțite sau dacă vreți cu
fistic (eu am avut alune), apoi cu ajutorul unei site, pudrați suprafața cu zahăr
și sunt gata de servit. Eu nu am apucat să le fac cu zahăr căci au dispărut
repede.
21 Comments
Interesantă idee! Ai reușit să mă convingi să încerc rețeta.
RăspundețiȘtergereYum cât de bine arată! Trebuie să încerc și eu rețeta.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine! Nu am incercat pana acum sa prepar cannoli, dar o sa imi fac curaj si incerc reteta ta.
RăspundețiȘtergereArată delicios, trebuie să îmi salvez rețeta. Thank you!
RăspundețiȘtergereCe poftă mi-ai facut de ceva dulce! Arată foarte bine !
RăspundețiȘtergereArata foarte faini caneloni tai, am sa iau si eu reteta sa o ffac acum de sarbatori
RăspundețiȘtergereNu sunt mare fan, dar arata destul de apetisant.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, trebuie sa fie nemaipomeniti!
RăspundețiȘtergereVai, cât de bine arată! Mi-ai făcut mare poftă și țin post... Mai am de așteptat până să degust și eu asemenea bunătăți!
RăspundețiȘtergerewow! Arata delicios! Si eu iubesc frisca Ladorna in preparatele dulci. Abia astept sa treaca postul sa fac si eu o prajiturica !
RăspundețiȘtergereAm mancat Canolli in Palermo doar ca nu m-am gandit sa incerc si eu sa fac acest dulce. Mi-ai dat o idee super
RăspundețiȘtergereAi avut o idee excelenta de desert, dar eu as praji canolli in ulei normal pentru a putea manca si cei care tin regim.
RăspundețiȘtergereSuper apetisant ti-au iesit! Imi amintesc cu placere de cei mancati in Florenta. vai de vremuri
RăspundețiȘtergereOmg, uite cat genial ti-au ieșit. Mi-am notat și eu reteta 😍👌
RăspundețiȘtergereArata delicios!! Trebuie sa facem si noi reteta asta. Am mai facut cannoli cam acum 1 an si au iesit super!
RăspundețiȘtergereCe usor sunt de facut!
RăspundețiȘtergereI-am vazut si pe Insta arata genial.
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata acest gen de desert. Este de incercat. :D
RăspundețiȘtergereMusai sa incerc si eu reteta! Mersi de recomandare : )
RăspundețiȘtergereȘi mie îmi plac foarte mult deserturile cu frișcă. Salvez rețeta, sa știi.
RăspundețiȘtergereVai vai cum arata! Asa mi s-a facut o pofta :)) Noroc ca este pranz si am timp sa fac si sa ma bucur. Multumim de reteta! :)
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!