Se
prepară ușor și rapid. Puteți să îl pregătiți în zilele de post sau atunci când
nu prea aveți timp de gătit, dar vreți ceva dulce și delicios.
Ingrediente:
-250 g de
făină;
-100 g de
zahăr;
-100 g de
prune uscate (fără sâmburi) Scrijele de fructe;
-2
linguri de miere Oleve;
-2
lingurițe de cafea;
-250 ml
de apă;
-8 g de
zahăr vanilat;
-10 g de
praf de copt;
-un praf
de sare.
Mod de
preparare:
Turnăm
cafeaua caldă într-un bol adânc. Adăugăm zahărul tos, mierea și zahărul
vanilat. Amestecăm foarte bine.
Adăugăm
făina cernută, praful de copt și un praf de sare. Batem aluatul cu mixerul până
la omogenizare. El trebuie să aibă consistența smântânii groase.
Tăiem prunele
uscate în cubulețe, le adăugăm în aluat și amestecăm. Transferăm aluatul într-o
tavă de cozonac de yena, pe care o ungem cu unt si o tapetăm cu făină. Îl răspândim
uniform în tavă.
Coacem
prăjitura timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificăm
dacă este gata prin testul cu scobitoarea.
Poftă
bună!
Tava de yena o gasiți aici: www.yena.ro
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
1 Comments
Mmm, o idee excelentă pentru ceva dulce bun și ușor de făcut.
RăspundețiȘtergereMulțumesc!
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!