Această rețetă de chec este o rețetă ușoară, numai bună pentru gospodinele începătoare.

Putem face un chec zebrat sau cu fructe și de ce nu chiar un tort.

Ingrediente:

4 oua, 1 pahar iaurt, 1 pahar ulei, 2 pahare zahăr, 3 pahare făina , un praf de copt, vanilie si coaja rasa de lămâie sau esență de lamâie.

Măsurătoarea e o cană de ceai, de  250 ml.

Mod de preparare:

Se separă ouăle, albușurile se bat spumă cu un pahar de zahăr. Separat gălbenușurile se freacă cu celălat pahar de zahăr. Peste gălbenușuri se adaugă iaurtul, uleiul, vanilia și esența de lămâie sau coaja de lamâie și se amestecă. Apoi un adăugăm pe rând făina și praful de copt, amestecând să se omogenizeze. În final se adaugă albușurile și le încorporăm în compoziție, amestecănd încet.

Se bagă la cuptor cca 20 minute la 180 grade, sau până cănd începe să se rumenească și trece testul cu scobitoarea.

Din această compoziție se poate face chec sau putem face un blat de tort, pe care să îl umplet cu ce cremă ne place.

Checul sau blatul este umed și foarte gustos.





Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.