Această rețetă
de chec este o rețetă ușoară, numai bună pentru gospodinele începătoare.
Putem
face un chec zebrat sau cu fructe și de ce nu chiar un tort.
Ingrediente:
4 oua, 1
pahar iaurt, 1 pahar ulei, 2 pahare zahăr, 3 pahare făina , un praf de copt,
vanilie si coaja rasa de lămâie sau esență de lamâie.
Măsurătoarea
e o cană de ceai, de 250 ml.
Mod de
preparare:
Se separă ouăle, albușurile se bat spumă cu un pahar de zahăr.
Separat gălbenușurile se freacă cu celălat pahar de zahăr. Peste gălbenușuri se
adaugă iaurtul, uleiul, vanilia și esența de lămâie sau coaja de lamâie și se
amestecă. Apoi un adăugăm pe rând făina și praful de copt, amestecând să se
omogenizeze. În final se adaugă albușurile și le încorporăm în compoziție,
amestecănd încet.
Se bagă la cuptor cca 20 minute la 180 grade, sau până cănd
începe să se rumenească și trece testul cu scobitoarea.
Din această compoziție se poate face chec sau putem face un
blat de tort, pe care să îl umplet cu ce cremă ne place.
Checul sau blatul este umed și foarte gustos.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!