Anul acesta am primit mai multe gutui și am ales să fac un gem de gutui. De mare ajutor mi-a fost noua oală inox profesională cu capac Arian, fund dublu de 20 litri, achiziționată de pe site-ul yena.ro. Oala inoxprofesionala cu capac Arian cu fund dublu, este prevazută cu mânere solide cu aderență care nu ia foc și are un fund capsulat cu inducție foarte gros de tip sandvis. Are diametru de 34 cm și înălțime de 23 cm.

Baza sa plană încapsulată multistrat asigură o distribuție rapidă și uniformă a căldurii și garantează un contact maxim al arzătorului.

Datorită dimensiunilor mari, oala Arian Gastro este potrivită pentru bucătăriile profesionale, precum și pentru bucătării de acasă.

Oala Arian din oțel inoxidabil este ideala pentru bucătarul de acasă sau bucatarul profesionist, care chiar iubește să gătească.

Oala din oțel inoxidabil ARIAN este proiectata pentru a oferi rezultate profesionale în bucătăria dumneavoastră.

Datorită oțelului inoxidabil curățarea se face rapid și ușor.

Baza perfectă asigură un contact maxim cu arzătoarele și eficiența energetică.

Suprafața de gătit din oțel inoxidabil nu reacționează cu alimentele sau modifică gustul alimentar.

Suprafața superioară netedă cu finisaj decorativ din satin evită depunerea de particule de hrană și grăsimi care ușurează curățarea.

Economisirea energiei până la 30% datorită distribuției uniforme prin partea inferioară a vasului

Se poate spala cu mașină de spălat vase în condiții de siguranță

Oala este potrivită pentru toate tipurile de mașini de gătit, cu gaz, electrică, vitro-ceramică și cu inducție.

Dar uite că m-am luat cu vorba, pentru că sunt foarte încântată de ea si nu am scris cum am făcut acest delicios gem.

 

Ingrediente folosite:

1 kg mere cântărite după ce le-am curățat

700 grame zahăr

200 ml apă

Sucul de la o lamăie

 

Mod de preparare:

Spălăm gutuile bine și dăm jos puful. Se curăță, se scot sâmburii, iar apoi se taie bucăți sau de dau pe răzătoare. Eu am făcut din 4 kg de mere.

Le punem în oală, adăugăm apa, zahărul și sucul de lămâie. Le lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Deoarece oala mea de inox este foarte bună și nu se prinde de ea, am putut să amestec mai rar și în paralel să mai fac și altceva.

Când vedem că dulceața începe să se îngroașe, putem să punem pe o farfurioară puțin gem îl lăsăm să se răcească puțin, apoi trasăm o linie cu degetul și dacă jumătățile nu se unesc, înseamnă că e gata. Altă metodă e să stea bob pe farfurie.

Turnăm gemul fierbinte în borcane, le închidem ermetic și le punem la răcit între pături.




                                             Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.