Și această rețetă face parte din ciclul de rețete pentru a evita risipa alimentară. De câte ori nu ne rămâne brânză și suncă prin frigider. Puțină telemea, un rulou început, puțin cașcaval etc. De ce să le lăsăm să se strice și să le aruncăm?  Eu le-am adunat și am făcut niste paste tare delicioase. Nu am cantități la rețetă. Totul este după cât dorim să facem.

Avem nevoie de:

Brânza rămasă prin frigider (am avut de capră și telemea)

Pastă de Roșii  Vălenii de Munte

Bacon sau șuncă

300-400 gr paste

Ketchup Văleniide Munte

Mod de preparare:

Paste folosim folosim în funcție de cantitatea de brânză pe care o avem.

Preîncălzim cuptorul la 180°C. Într-o tavă de Jena punem puțin ulei de măsline, brânza, 3 linguri pasta de tomate, sare și piper. Putem pune și busuioc uscat sau alte mirodenii care ne plac și merg cu brânza.

Băgăm la cuptor și lăsăm până se topește brânza. Amestecăm bine, brânza cu pasta de roșii.

Între timp fierbem pastele timp de 2 min, le scurgem și le amestecăm cu brânza topită. Pe deasupra punem și bucățele de șuncă sau bacon. Eu am avut rămase câteva felii de șuncă crudă. Dăm iar la cuptor si coacem 10- 15 min. Le servim stropite cu ketchup. E un adevărat festin culinar.

Poftă bună!


                                    Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.