Mâncărurile gătite în pungă sunt incredibil de gustoase, suculente și parfumate. Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă excelentă de gătit pilaf cu miel în pungă, copt la cuptor . Acest fel de mâncare este perfect pentru o cină în familie, va arăta grozav pe masa festivă, îl poți lua cu tine în natură la iarbă verde sau la muncă. Un plus uriaș - pilaful din pungă nu arde, nu se lipește, nu este necesar să se amestece în timpul procesului de gătit. Încearcați și voi, este ușor și delicios!

Ingrediente:

- 1 cani -orez (eu am avut orez bazmati integral)

- 500 g carne de miel

– 2,5 pahare apă

  - o ceapă

- un morcov

- 1 linguriță turmeric

- 1 linguriță amestec de condimente mix grill

- 1 linguriță pudră de fructe goji

- 1-2 linguri fructe goji

- sare

- 100 ml ulei

- o căciulie de usturoi

-un pahar de vin fără alcool

Mod de preparare:

Clătiți bine orezul în apă rece (clătiți orezul de cel puțin 6-7 ori), apoi puneți într-o strecurătoare pentru a scurge lichidul. Morcovii și ceapa se curățată și se taie în cuburi mici. Carnea de miel se tăie și ea bucăți. Într-o tigaie, bine încălzită se adăugă ulei vegetal, prăjiți carnea de miel la foc mediu până se rumenește pe toate părțile (în 5-7 minute).

Scoateți carnea prăjită din tigaie. Puneți morcovii și ceapa în tigaie și prăjiți la foc mediu până se rumenesc, amestecând din când în când. Într-un castron adânc, amestecați orezul spălat, sarea după gust, turmericul, condimentele mix grill, pudra de goji, fructele goji, bucățile de miel prăjite, ceapa și morcovii. Se amestecă bine cu o lingură. Se pune în pungă amestecul de orez cu carne, punem o căciulie de usturoi întreagă cu coajă cu tot, spălată. Usturoiul îi va oferi pilafului o aromă și un gust încredibil. Așezați punga pe o tavă de copt. Adăugați cele 2 pahare și jumătate de apă în pungă și o închidem  lăsând suficient spațiu în pungă. Gătiți pilaful în punga de copt într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute. Apoi tăiați cu atenție punga pe mijloc și îl mai băgăm la cuptor pentru încă 5-7 minute. Pilaful gătit în pungă se dovedește a fi incredibil de gustos, orez cu orez și nu se lipește. Îl transferăm într-o cratiță și adăugăm la final un pahar de vin fără alcool, Le Petit Beret Pinot Noir Premium BIO.

Recomand cu căldură să verificați această rețetă! Poftă bună!










Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.