Pâinea, în toate diferitele sale forme, este alimentul cel mai pe larg consumat din lume.

Eu aleg sa fac pâine acasă. De cele mai multe ori o fac simpla, din apă, făină și drojdie.

De curând am descoperit o făina foarte bună în magazinul online Vera Verde.

Azi am ales să fac o pâine împletită.

Ingrediente:

1 kilogram de făină pentru pâine (tip  550) Vera Verde

apă

1 linguriță de sare

drojdie cât o nucă

Pentru uns:

O linguriță de lapte

Susan negru

Mod de preparare:

Cernem făina. Acuma am folosit făină de panificație Vera Verde, de care pur și simplu m-am îndrăgostit. Se comportă bine la frământat și pâinea a fost ca un burete. Drojdia o punem în puțină apă la înmuiat. Peste făina adăugăm sarea, drojdia înmuiată și apă. Începem să frământăm. Nu am scris cantitatea de apă, deoarece adăugăm atâta apă până cand obținem un aluat potrivit de moale. Lăsăm la dospit, până iși dublează volumul. După ce aluatul a dospit îl luăm, îl împărțim în trei bucăți. Se întind trei șnururi pe care le împletim. Când e gata de împletit, unim capetele. Punem la dospit, într-un vas pe o hârtie de copt. Când a crescut, se unge cu lapte, se presară susan și se dă la cuptor, la temperatură de 1800,  50 de minute.






Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.