Ingrediente

300 g orez bob mare Vera Verde

1 l apă ( supă de pui)

100 g parmezan

1 ceapă

50 g unt

50 ml vin alb

3 linguri ulei

1 cățel de usturoi

sare și piper după gust

Mod de preparare:

Încălzim bine, apa sau supa ( eu am pus apă), trebuie sa fie fierbinte în momentul în care ne apucăm să pregătim risotto. Într-o cratiță încăpătoare, dacă aveți să fie cu pereții groși, se pune uleiul, se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe și se soteaza 1-2 minute. Se adaugă orezul și se călește cam 1-2 min până ce orezul devine sticlos. Se pune puțină sare.

Se pune vinul și se amestecă continuu până ce orezul absoarbe tot vinul. Din acest moment se adaugă câte un polonic de apă (supă) fierbine și se amestecă cu spatula până ce toată supa este absorbită de orez. Se continuă până ce se termină toată supa. Orezul trebuie sa fie puțin al dente și destul de cremos.  Se adaugă untul și apoi parmezanul și se continuă amestecarea. Se potrivește gustul cu sare și piper. Risotto cu parmezan se poate mânca ca atare, ca fel principal alături de o salată sau poate fi o garnitura excelenta pentru pește sau orice altă bucată de carne.

Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.