Ingrediente
300 g orez bob mare Vera Verde
1 l apă ( supă de pui)
100 g parmezan
1 ceapă
50 g unt
50 ml vin alb
3 linguri ulei
1 cățel de usturoi
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Încălzim bine,
apa sau supa ( eu am pus apă), trebuie sa fie fierbinte în momentul în care ne
apucăm să pregătim risotto. Într-o cratiță încăpătoare, dacă aveți să fie cu pereții groși, se pune uleiul, se adaugă
ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe și se soteaza 1-2 minute. Se adaugă
orezul și se călește cam 1-2 min până ce orezul devine sticlos. Se pune puțină
sare.
Se pune vinul și se amestecă continuu până ce orezul absoarbe tot vinul. Din acest moment se adaugă câte un polonic de apă (supă) fierbine și se amestecă cu spatula până ce toată supa este absorbită de orez. Se continuă până ce se termină toată supa. Orezul trebuie sa fie puțin al dente și destul de cremos. Se adaugă untul și apoi parmezanul și se continuă amestecarea. Se potrivește gustul cu sare și piper. Risotto cu parmezan se poate mânca ca atare, ca fel principal alături de o salată sau poate fi o garnitura excelenta pentru pește sau orice altă bucată de carne.
Poftă
bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!