Provocarea
continuă tot la Cristina, la Complex Turistic Vank în Arieșeni. Deci în Episodul 2, pentru că e sezonul
hribilor și la Arieșeni sunt foarte mulți, am gătit Hribi cu usturoi și ceapă.
Mâncarea
de hribi este un preparat pe care îl puteţi pregăti
rapid, ce vă va permite să savuraţi din plin textura cărnoasă a acestor
ciuperci și gustul lor puternic. Dintotdeauna, la noi la țară am gătit hribi și gălbiori, ciupercuțe culese
din pădure.
Mâncarea de hribi cu usturoi și ceapă este o rețetă simplă,
dar delicioasă, de la noi, din Ardeal.
Ingrediente
5-6 (500
g) hribi
1 ceapa
3-4 catei
de usturoi
ulei
patrunjel
verde
sare
Mod de
preparare
Hribii se
spală, fără ai lăsa în apă și se taie felii. Tăiem ceapa mărunt și usturoiul feliuțe, se sotează
în puțin ulei. Se adaugă hribii și lăsăm la înăbușit circa 10 min, să scadă
apa care o lasă hribii, dupa care
stingem totul cu o cană cu apă.Lăsăm să fiarbă totul la foc potrivit,
sub capac circa 30-40 min., până scade iar apa și rămâne un sos, după care
condimentăm cu sare după gust. Asezonam cu pătrunjel verde. Se poate servi ca
atare , ca garnitura sau cu mămăliguță.
Poftă bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!