Provocarea continuă tot la Cristina, la Complex Turistic Vank în Arieșeni.  Deci în Episodul 2, pentru că e sezonul hribilor și la Arieșeni sunt foarte mulți, am gătit Hribi cu usturoi și ceapă.

Mâncarea de hribi este un preparat pe care îl puteţi pregăti rapid, ce vă va permite să savuraţi din plin textura cărnoasă a acestor ciuperci și gustul lor puternic. Dintotdeauna, la noi la țară  am gătit hribi și gălbiori, ciupercuțe culese din pădure.

Mâncarea de hribi cu usturoi și ceapă este o rețetă simplă, dar delicioasă, de la noi, din Ardeal.

Ingrediente

5-6 (500 g)  hribi

1 ceapa

3-4 catei de usturoi

ulei

patrunjel verde

sare

Mod de preparare

Hribii se spală, fără ai lăsa în apă și se taie felii. Tăiem  ceapa mărunt și usturoiul feliuțe, se sotează în puțin ulei.  Se adaugă hribii  și lăsăm la înăbușit circa 10 min, să scadă apa care o lasă hribii, dupa care  stingem totul cu o cană cu apă.Lăsăm să fiarbă totul la foc potrivit, sub capac circa 30-40 min., până scade iar apa și rămâne un sos, după care condimentăm cu sare după gust. Asezonam cu pătrunjel verde. Se poate servi ca atare , ca garnitura sau cu mămăliguță.

Poftă bună!






Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.