Un chec ușor și rapid în care azi am pus mix de  fructe uscate și merișoare. Am rețeta de blog aici, dar azi am făcut căteva modificări pentru că tava cea nouă e puțin mai mare decât cea în care am făcut de obicei.

Mixul de fructe uscate și merișoarele le-am achiziționat de pe siteul www.nuciledacilor.ro.

Nucile Dacilor este un magazin online destinat iubitorilor de alimente sanatoase,mai precis fructe uscate,confiate,toata gama nucilor si oleaginoaselor dar si a produselor din amestecuri apicole sanatoase .

Pe langa faptul ca sunt absolut delicioase, fructele uscate contin si vitamine, minerale, grasimi sanatoase si alti nutrienti de care corpul nostru are nevoie zilnic.

Oleaginoasele sunt alimente bogate din punct de vedere nutritiv, continand majoritatea vitaminelor si mineralelor de care are nevoie corpul. Sunt una dintre principalele surse de acizi grasi Omega-3, oferind o serie de beneficii pentru sanatate.

Amestecul de miere cu miez de nuca,alune,alte oleaginoase sanatoase combina proprietatiile naturale benefice pentru sanatate,trateaza anemiile, durerile de cap, induce o stare generala de bine.

Ingrediente:

5 oua,

1 pahar iaurt,

1 pahar ulei,

2 pahare zahăr,

2 pahare făina ,

un praf de copt,

esență de portocale

merișoare

mix defructe uscate

Măsurătoarea e o cană de ceai, de  250 ml.

tava pentru chec

Mod de preparare:

Se separă ouăle, albușurile se bat spumă cu un pahar de zahăr. Separat gălbenușurile se freacă cu celălat pahar de zahăr. Peste gălbenușuri se adaugă iaurtul, uleiul și esența de portocale și se amestecă. Apoi un adăugăm pe rând făina și praful de copt, amestecând să se omogenizeze. În final se adaugă albușurile și le încorporăm în compoziție, amestecănd încet. La final amestecăm cu compoziția și fructele uscate.

Se bagă la cuptor cca 30- 40 minute la 160 grade, sau până cănd începe să se rumenească și trece testul cu scobitoarea.

Checul va fi umed și foarte gustos, plin de arome.






Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube  :

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.