Nelipsită de masă în copilărie, paricașul de pui cu ciuperci sau fără ciuperci a devenit una din mâncărurile mele preferate. Vă las și vouă rețeta mea, poate vă inspiră.

Ingrediente:

-pulpele și aripile de la un pui 

-o ceapă

-250 gr. ciuperci la borcan

-2 linguri de ulei

-100 gr smântână de gătit

-300 ml lapte

- 2 linguri faina albă sau amidon

-2 linguri pastă de ardei

- sare și piper după gust

Pentru mămăliguță:

- făină de mălai

-apă

-sare

Mod de preparare:

 Se încinge uleiul într-o tigaie înaltă neaderentă cu fund gros sau într-o cratiță.

Se călește ceapa până devine translucida. Aveți grijă să nu o rumeniți ca și mine.  Se adaugă carnea și se prăjește ușor pe toate părțile. Se adaugă ciupercile și se mai călesc împreună 2-3 minute. Se adaugă apă fierbinte, pasta de ardei sarea și piperul și se scade flacăra la minim. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă împreună până cand ciupercile si carnea sunt fierte. Când carnea e fiartă adăugăm, amestecul de  făina cu laptele și smântâna de gătit, pe care l-am pregătit separat într-un bol. Se lasă să fiarbă pentru un clocot sau două, se potrivește gustul cu sare, dacă mai e nevoie și se adaugă cine dorește poate pune și pătrunjelul tocat fin.

Putem acuma să punem apa la fiert, pentru mămăligă. Să nu uităm să adaugăm sarea.

Făina de  mălai se adaugă peste apa care fierbe, în ploaie, amestecând intens, până se îngroașă ca o budincă.

Se servește deliciosul papricaș de pui cu ciuperci și mămăliguță.

Poftă bună!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.