O rețetă simplă, ieftină cu ingrediente pe care sigur le aveți în casă. Folosesc rețeta de aici.

Ingrediente:

1 ou

1 cană zahăr

1/2 cană ulei

1 cană lapte

2 căni făina

3 linguri cacao

1 lingură rasă bicarbonat

3 linguri magiun de afine

esență de vanilie

Pentru glazura:

100 g ciocolata decor albastră

lapte, atât cât ciocolata să ajungă la consistența dorită

stiker cu logo

Mod de preparare:

Punem oul într-un bol și-l mixăm bine cu zahărul și un praf de sare. Adăugam apoi pe rând esența de vanilie, uleiul și laptele.

Peste amestecul de mai sus cernem făina amestecată cu cacao și bicarbonat.

Dupa ce am omogenizat compoziția adăugăm magiunul și amestecăm. Puteți folosi orice fel de dulceață sau gem.

Compozitia se toarna in tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute.

Prăjitura se scoate pe un grătar, cu tot cu hârtia de copt, și se lasă la răcit. Între timp, se topește ciocolata și se amestecă cu lapte, puțin câte puțin, până ajunge la consistența dorită. Prăjitura răcita se glazureaza cu ciocolată și se porționează după ce s-a răcit foarte bine.

 Pofta buna! 😉



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.