O rețetă simplă, ieftină cu ingrediente pe care sigur le aveți în casă. Folosesc rețeta de aici.
Ingrediente:
1 ou
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 cană lapte
2 căni făina
3 linguri cacao
1 lingură rasă bicarbonat
3 linguri magiun de afine
esență de vanilie
Pentru glazura:
100 g ciocolata decor albastră
lapte, atât cât ciocolata să ajungă la consistența dorită
Mod de preparare:
Punem oul
într-un bol și-l mixăm bine cu zahărul și un praf de sare. Adăugam apoi pe rând
esența de vanilie, uleiul și laptele.
Peste
amestecul de mai sus cernem făina amestecată cu cacao și bicarbonat.
Dupa ce
am omogenizat compoziția adăugăm magiunul și amestecăm. Puteți folosi orice fel
de dulceață sau gem.
Compozitia
se toarna in tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor la foc mediu
(sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute.
Prăjitura
se scoate pe un grătar, cu tot cu hârtia de copt, și se lasă la răcit. Între
timp, se topește ciocolata și se amestecă cu lapte, puțin câte puțin, până
ajunge la consistența dorită. Prăjitura răcita se glazureaza cu ciocolată și se
porționează după ce s-a răcit foarte bine.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!