Ingrediente:
1 ou
6 linguri faina
5 linguri de zahăr
un praf de sare
½ linguriță de bicarbonat
¼ linguriță de praf de copt
60 g unt moale
60 ml lapte
60 ml cafea tare (India -
4 linguri de cacao
o lingura de extract de vanilie
Pentru ornat:
Zahăr pudră
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160 grade C.
Într-un bol se amestecă făina, cacao,
sare, bicarbonat și praf de copt și se pun deoparte. Iar într-un pahar se
amestecă laptele, cafeaua și vanilia. Am folosit o cafea
Într-un alt bol se mixează untul cu zahărul
până devine cremos. Dupa se adaugă oul și se mai mixează până când se încorporează
oul. Se adaugă în compoziția de unt,
jumatate din amestecul de făină cu cacao, se amestecă bine până se combină
omogen ingredientele. Se adaugă mixul de lapte și cafea și se amestecă din nou.
La final se adaugă restul de făină cu cacao amestecând pânp când totul se
omogenizează.
Se pun hartii de brioșe într-o tavă cu 12 forme sau 2 cu 6 forme cum am
avut eu și se umple fiecare formă până la 2/3 din capacitate, deoarece se for
umfla la coacere. Le-am ornat cu perle
din zahar și le-am dat la cuptor cam
12-15 min. După coacere le putem pudra cu zahăr sau să le acoperim cu o cremă de ciocolată. Am ales să le pudrez cu zahăr căci o să pun și la pachet la servici. Perlele de zahăr le găsiți pe lumeabasmelor.ro
Poftă bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!