Ce bune sunt lângă o cafea sau când ai poftă de ceva dulce aceste brioșe perlate. Le faci rapid cât ai bate din palme. Iată de ce avem nevoie:

Ingrediente:

1 ou

6 linguri faina

5 linguri de zahăr

un praf de sare

½ linguriță de bicarbonat

¼ linguriță de praf de copt

60 g unt moale

60 ml lapte

60 ml cafea tare (India -cu aromă de miere, vanilie și cacao)

4 linguri de cacao

o lingura de extract de vanilie

Pentru ornat:

Perle de zahăr

Zahăr pudră

Mod de preparare:

  Se incalzeste cuptorul la 160 grade C.

Într-un bol se amestecă făina, cacao, sare, bicarbonat și praf de copt și se pun deoparte. Iar într-un pahar se amestecă laptele, cafeaua și vanilia. Am folosit o cafea cu aromă de miere, vanilie și cacao, pe care o găsiți pe site-ul salvacaffe.ro.

Într-un alt bol se mixează untul cu zahărul până devine cremos. Dupa se adaugă oul și se mai mixează până când se încorporează oul. Se adaugă în compoziția de unt, jumatate din amestecul de făină cu cacao, se amestecă bine până se combină omogen ingredientele. Se adaugă mixul de lapte și cafea și se amestecă din nou. La final se adaugă restul de făină cu cacao amestecând pânp când totul se omogenizează.

     Se pun hartii de brioșe într-o tavă cu 12 forme sau 2 cu 6 forme cum am avut eu și se umple fiecare formă până la 2/3 din capacitate, deoarece se for umfla la coacere.  Le-am ornat cu perle din zahar și le-am dat  la cuptor cam 12-15 min. După coacere le putem pudra cu zahăr sau să le acoperim cu o cremă de ciocolată. Am ales să le pudrez cu zahăr căci o să pun și la pachet la servici. Perlele de zahăr le găsiți pe lumeabasmelor.ro

Poftă bună!



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.