Tortul
buturugă este o ruladă cu cremă din mascarpone și șerbet de mentă și ciocolată Un tort răcoros și delicios. Șerbetul de menta,
cît și cel de ciocolată merge bine cu
mascarpone. Minunată combinație! A rezultat o cremă perfectă pentru că
șerbetul a dat aroma și culoarea, iar mascarpone a dat textura fină și
mătăsoasă. Mă fascinează șerbetul ăsta
pentru că știu câtă muncă e în spatele lui și câtă atenție necesită rețeta de
șerbet ca să păstreze toată aroma mentei sau a ciocolatei și să aibă
consistența perfectă. Tocmai de aceea eu una încă nu m-am încumetat să fac
șerbet acasă, dar îl găsesc pe serbet.ro.
Tortul
meu buturugă este un desert fin și delicios, potrivit pentru orice sărbătoare
în familie.
Ingrediente
Blat
4 ouă
4 linguri
de zahăr tos
4 linguri
făină
un praf
de sare
1
linguriță extract pur de vanilie
Crema 1
250 g
șerbet de mentă
500 g
mascarpone la temperatura camerei
1
linguriță extract pur de lămâie
Crema 2
250 g
șerbet de ciocolată
500 g
mascarpone la temperatura camerei
Mod de
preparare:
Aprindem
cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
Separăm
ouăle. Mixăm bine albușurile cu zahărul și un praf de sare, adăugăm
gălbenușurile și extractul pur de vanilie.
Încorporăm
făina, apoi turnăm compoziţia în tavă, nivelăm şi dăm tava la cuptor pentru
15-20 minute. Nu depăşim momentul când blatul a început să se rumenească uşor
pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic,
nelipicios.
Desprindem
cu grijă blatul de hârtia de copt. Dacă este nevoie ne ajutăm de o paletă mai
lată. După ce l-am desprins, rulăm blatul cât mai strâns în aceeași hârtie în
care l-am copt. Eventual, fixăm sulul cu câteva elastice, apoi lăsăm blatul să
se răcească așa, rulat cât timp ne ocupăm de cremă.
Pentru
crema 1, mixăm brânza mascarpone cu șerbetul de mentă și extractul pur de
lămâie până când avem o cremă omogenă.
Pentru
crema 2, mixăm brânza mascarpone cu șerbetul de ciocolată până când avem o
cremă omogenă.
Pentru
asamblare, desfacem cu grijă blatul, întindem cremele în strat uniform.
Rulăm blatul.
Tăiem din el o felie oblică care se așează pe laterala ruladei. Se va obține
astfel forma de buturugă. Finisăm rulada cu crema cu șerbet de ciocolată, apoi
cu o furculița se trasează dungi pentru a crea textura scoarței de copac.
Decorul poate fi la alegere: flori, crengute de brad, ornamente de Craciun,
ornamente din zahar, fructe de padure… Dăm la frigider până în momentul
servirii.
Pofta
buna! 😉
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!