Bun găsit, prieteni!

Pe Veronica am cunoscut-o doar online, având o colaborare cu ea.

Îmi place să susțin afacerile mici, pentru că, așa nu sustin doar afacerea, căci susțin visul și munca unei persoane, JesmoArt fiind primul Brand Românesc de decoratiuni realizate manual din jesmonite.

Ador produsele handmade de la JesmoArt. Dar azi vreau să cunoaștem artistul care a creat JesmoArt.

Eu: Bună! Mulțumesc că ai acceptat invitația de a-mi răspunde la câteva întrebări.Te rog să ne spui cine se află în spatele „JesmoArt”?

V: Bună Lili! Îți mulțumesc pentru interes și pentru această oportunitate. În spatele JesmoArt se afla Veronica 😊

Mă numesc Veronica Gheorghiță, am 36 de ani, și sunt din Fălticeni, județul Suceava. Sunt soție și mămică a doi pui frumoși, Damian (4 ani jum.) și Luana (1 an 4luni) .


 Eu: Care este povestea ce se ascunde în spatele „JesmoArt”,  care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

V: În spatele JesmoArt se ascunde iubirea mea pentru lucrurile handmade. Dintotdeauna am fost un mic creator de handmade. Obișnuiam să pictez, apoi am cusut la mână timp de mulți ani, pe blugi, pe teniși, în general pe denim. Apoi am început să realizez decorațiuni din Fimo.

Povestea din spatele JesmoArt își are rădăcinile în Anglia. O țară care mi-a fost casă pentru câțiva ani, o țară în care Jesmonite-ul este folosit de sute și sute de persoane. Jesmonite-ul mi-a devenit cunoscut ca material, initial doar din auzite, apoi interesul de a îl folosi a pornit de la o prietenă ce începuse recent să îl folosească.

Inițial, ideea a pornit de a îmi realiza ceva doar pentru mine, personal 😊 Și mi-am făcut, ca prime piese, un set de Tăviță Ovală, o bombonieră și o scoică pentru bijuterii.

Atunci, m-am îndrăgostit inevitabil de Jesmonite și am continuat să realizez piese și pentru cei din jur și încurajată de ei, am decis să dezvolt totul într-un bussines.


Eu: Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă, unde și cum îți găsești inspirația?

V:Dacă mă refer strict la culori, sau la combinațiile folosite, cred că mă ajută foarte mult imaginația și amintirile de la pictură. De cele mai multe ori îmi proiectez în minte un model, și îl realizez. În rest, îmi găsesc inspirația în jurul meu. În magazinele cu materiale folosite la design interior, în magazinele cu materiale de construcții privind paletele de culori pentru vopsea și var. Imi gasesc inspiratie in materile textile, tapet, modele de gresie si faianta 😊 Și bineînțeles ( nu voi fi ipocrită, și să nu recunosc...) găsesc inspirație și în online în conturi internaționale ale unor alți creatori de decor din Jesmonite. Însă, ma folosesc de ele, doar ca sursă de inspirație, cu adevărat. Încerc să păstrez ideea, dacă am văzut ceva ce mi-a plăcut, dar să îi pun o amprentă personală, să o fructific în ceva JesmoArt. Să îi mai adaug ceva, sau să elim ceva. Sau sa folosesc acelasi culori, dar o alta tehnica. Avem o paleta atât de variată de posibilități, încât ar fi păcat să nu profităm, și să nu transformăm totul în ceva original.


 Eu: Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului?

V: Aș zice că îmbini utilul cu plăcutul 😊 Pentru mine, ceea ce a început ca un hobby, s-a dovedit a fi o terapie, pentru minte și suflet. Am realizat că în momentul în care mă “închid” în atelier, uit de tot...las dincolo de ușă orice anxietate, orice frică sau emoție negativă care mă acapara. Am realizat că dacă eram concentrată și ocupată acolo, parcă mă deconectam de tot...iar apoi venea fericirea de final, cand scoteam piesa din matriță și realizam că e perfectă. La mine a fost o evoluție de la hobby, la terapie. Apoi de la fericirea mea, la a simți ca pot face pe alții fericiți, iar de la a face pe unii fericiți, la dorința mea, de a face pe tot mai mulți oameni fericiți de produsele mele. Asta a transformat JesmoArt in micul bussines care este astazi. Cât, legat de rețeta succesului, mai am de adăugat multe condimente, până să ajung la rețeta perfectă 😊 


 Eu: Ai și un alt job? Daca da, cum împarți timpul între hobby, job și familie?

V: Momentan nu. Nu am încă un job. Timpul și faptul că fetița mea încă are mare nevoie de mine, nu îmi permite să îmi împart timpul și cu un job full time.


 Eu: Cum îți promovezi lucrările? Online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

V: Cel mai mult le promovez în mediul online, pe platformele de socializare, si prin reclame, prin concursuri, colaborari, giveaway-uri. Târgurile sunt de asemenea o variantă foarte foarte bună de promovare, doar că în ceea ce mă privește pe mine, momentan,  ca mămică de copilași mici, pot participa la târguri doar în zonele locale ale jud Suceava sau jud Iași. Așa că, imi este mult mai usor și mai la îndemână mediul online.

 

Eu: Ce are proiecte de viitor are „JesmoArt”?

V: În curând vom lansa și un site de prezentare a produselor JesmoArt. Noi lucrăm foarte multe pe piese Custom made, personalizate, așa ca site-ul inițial va veni în ajutorul clienților pentru informații legate de produse (preț, dimensiuni), dar comenzile vor putea fi plasate în continuare, ca și până acum, fie pe email, pe instagram sau pe pagina noastră de Facebook.

 

Eu: Definește „JesmoArt” în câteva cuvinte!

V: Design Unic. Elegant. Modern. Frumos. Fin.

 

Eu: Mai ai și alte pasiuni înafară de ceea ce știm că faci?

V: Pasiune pentru cafea, am studiat mult procesul realizarii ei, istorie, si am lucrat timp de cativa ani in industria cafelei. Iar pe langa asta,  călătoritul, plimbarile in aer liber, plimbarile cu bibicleta.

 

Eu: Mulțumesc draga mea, pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere te rog să le spui cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

V: Eu îți mulțumesc foarte mult pentru interesul acordat micului meu bussines, si pentru tot efortul si devotamentul tau pentru micile afaceri.

As dori sa incurajez pe toata lumea sa cumpere de la afacerile mici, sa sustina afacerile mici, pentru ca asa, ei nu sustin doar afacerea, dar sustin un visul și munca unei persoane. Piesele mele pot fi vazute si admirate pe pagina noastra de instagra jesmoart_ro si pe pagina noastra de Facebook JesmoArt. Iar comenzile se pot preda fie prin mesaj direct pe Instagram si facebook, fie pe adresa de email: jesmoartoffice@gmail.com

De asemenea, daca sunteti din Sibiu, putei gasi o mica selectie a produselor noastre la cafeneau Am Pm , pe Str Ocnei Nr 25.

 Va multumesc frumos tuturor!

*      Îți mulțumesc Veronica că ți-ai făcut timp să raspunzi la întrebările mele! Îți doresc mult succes în afaceri!