Supa cremă de usturoi în stil indian este o supă cremă fină, delicată și aromată. Este o rețetă simplă, ușor de făcut, cu ingrediente care sunt la îndemana oricui.

Pentru acest preparat am folosit oala Dutch Oven de la Email de Sighisoaraeste ideală pentru gătitul la o temperatură medie, lent, asigurând astfel că ingredientele își pastrează aromele și texturile potrivite, aducând un plus de savoare oricărui preparat. Datorită distribuției uniforme de căldură, captării de umezeală și stratului neaderent de email, cratița Dutch Oven aduce un plus de savoare oricărui preparat. 🍲

Este potrivită pentru gătirea diverselor preparate, în cuptor, pe plita electrică sau pe cea cu inducție.

Ingrediente:

-6-8 cartofi

-2 căpățâni de usturoi

-o ceapă

-sare

-2-3 linguri ulei cu ardei iute

-100 ml smântână

- 1 linguriță madras curry

Mod de preparare:

Se curăță ceapa, cartofii  și usturoiul. Se pun la fiert în 1 litru de apă, împreună cu sarea.

Când legumele sunt fierte, se scurg și se blenduiesc adăugând o parte din apa pe care am scurs-o (apa se pune în funcție de cât de densă se dorește să fie supa cremă), apoi adăugăm smântâna, uleiul, curry și sare, dacă mai este nevoie.

Supa cremă de usturoi se servește cu crutoane. Se poate face și de post, înlocuind smântâna cu smântână de soia.

Asta este totul, reteta noastră este gata, vă invit cu drag și pe voi să încercați rețeta și de abia aștept să reveniți, să ne spuneți și nouă cum a iesit.

Până atunci, nu îmi rămâne decât să vă urez mult spor la gătit și:

Poftă bună!


Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.