Supa cremă
de usturoi în stil indian este o supă cremă fină, delicată și aromată. Este o
rețetă simplă, ușor de făcut, cu ingrediente care sunt la îndemana oricui.
Pentru
acest preparat am folosit oala Dutch Oven de la Email de Sighisoara -
Este potrivită pentru gătirea
diverselor preparate, în cuptor, pe plita electrică sau pe cea cu inducție.
Ingrediente:
-6-8 cartofi
-2 căpățâni de usturoi
-o ceapă
-sare
-2-3 linguri ulei cu ardei iute
-100 ml smântână
- 1 linguriță madras curry
Mod de preparare:
Se curăță
ceapa, cartofii și usturoiul. Se pun la
fiert în 1 litru de apă, împreună cu sarea.
Când
legumele sunt fierte, se scurg și se blenduiesc adăugând o parte din apa pe
care am scurs-o (apa se pune în funcție de cât de densă se dorește să fie supa
cremă), apoi adăugăm smântâna, uleiul, curry și sare, dacă mai este nevoie.
Supa cremă
de usturoi se servește cu crutoane. Se poate face și de post, înlocuind smântâna
cu smântână de soia.
Asta este
totul, reteta noastră este gata, vă invit cu drag și pe voi să încercați rețeta
și de abia aștept să reveniți, să ne spuneți și nouă cum a iesit.
Până
atunci, nu îmi rămâne decât să vă urez mult spor la gătit și:
Poftă bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!