Mălaiul dulce este o prăjitură tradițională care cu siguranță îți va aduce aminte de gustul copilăriei. Este desertul cu ingrediente ieftine cu care bunicile noastre ne răsfățau mai ales în timpul vacanței de vară.

Prăjitura cu mălai se prepară foarte ușor, așa că nu ai nevoie de multă pricepere în bucătărie pentru a face un desert reușit. La tava rotunda de la Email de Sighisoara am folosit cantitatățile următoare.

Ingrediente:

- 6 oua

-1 ½ pahar de zahar

- 1 1/2 pahar de ulei

- 1 1/2 pahar de faina alba

- 1 1/2 pahar de malai

- 2 pahare de iaurt(lapte acru)

- 1 ½ lingurita de bicarbonat stins cu iaurt(sau un pic de otet)

- vanilie.

Mod de preparare:

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam faina alba si malaiul, iaurtul, bicarbonatul stins, vanilia si praful de sare. Le amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena, mai molcuta. Pregatim tava cu hartie de copt. Punem compozitia in tava si o dam la cuptor, la 180 grade, 30-40 minute. Pentru a vedea cand e coapta facem testul cu scobitoarea.

Cine doreste o poate pudra cu zahar pudra vanilat.

Sa avem pofta buna!!!!




Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.