Mălaiul
dulce este o prăjitură tradițională care cu siguranță îți va aduce aminte de
gustul copilăriei. Este desertul cu ingrediente ieftine cu care bunicile
noastre ne răsfățau mai ales în timpul vacanței de vară.
Prăjitura
cu mălai se prepară foarte ușor, așa că nu ai nevoie de multă pricepere în
bucătărie pentru a face un desert reușit. La tava rotunda de la Email de Sighisoara am folosit cantitatățile următoare.
Ingrediente:
- 6 oua
-1 ½ pahar
de zahar
- 1 1/2
pahar de ulei
- 1 1/2
pahar de faina alba
- 1 1/2
pahar de malai
- 2
pahare de iaurt(lapte acru)
- 1 ½ lingurita
de bicarbonat stins cu iaurt(sau un pic de otet)
-
vanilie.
Mod de
preparare:
Batem
bine ouale cu zaharul, adaugam faina alba si malaiul, iaurtul, bicarbonatul
stins, vanilia si praful de sare. Le amestecam bine pana obtinem o compozitie
omogena, mai molcuta. Pregatim tava cu hartie de copt. Punem compozitia in tava
si o dam la cuptor, la 180 grade, 30-40 minute. Pentru a vedea cand e coapta
facem testul cu scobitoarea.
Cine
doreste o poate pudra cu zahar pudra vanilat.
Sa avem
pofta buna!!!!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!