Colcannon este o rețetă tradițională irlandeză, care combină piureul de cartofi cu varză sau kale, unt și lapte. Este un preparat delicios, simplu și reconfortant. Iată cum să-l pregătești:
Ingrediente:• 1 kg cartofi (preferabil făinoși, pentru piure)
• 200 g varză albă (sau kale, spanac, mangold după preferință)
• 100 ml lapte
• 50 g unt
• 2 cepe verzi
• Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
1️⃣ Curăță cartofii și taie-i în bucăți mari, de dimensiuni egale.
Fierbe cartofii în apă cu sare până când sunt fragezi (aproximativ 15-20 de minute). Scurge apa și pune-i deoparte.
2️⃣ Dacă folosești varză albă, toacă-o mărunt. Dacă folosești kale, spanac sau mangold taie frunzele în bucăți mici.
Fierbe varza/kale-ul în apă cu sare pentru câteva minute sau sotează-le în puțin unt până devin fragede.
Dacă dorești un plus de aromă, toacă ceapa verde și călește-o ușor în unt.
Eu am ales sa pun frunzele de mangold și ceapă asa crude.
3️⃣ Pasează cartofii fierți până obții un piure cremos.
Încorporează untul și laptele cald, amestecând bine. Adaugă sare și piper după gust.
4️⃣ Adaugă varza/kale-ul și ceapa verde în piure și amestecă ușor, astfel încât să fie bine distribuite.
5️⃣ Servește colcannon cald, eventual cu un cub de unt deasupra. Poți să-l asociezi cu carne de porc, cârnați sau chiar pește afumat.
6️⃣Este un preparat versatil și poate fi adaptat cu alte legume, cum ar fi prazul sau spanacul, pentru un plus de savoare!
Poftă bună!
Cu drag,
Lili! 🧡
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!