Pizza la airfryer

 


🍕Când pofta de pizza apare din senin, airfryerul e aliatul perfect. În mai puțin de 15 minute, obții o pizza caldă, cu blat ușor crocant și cașcaval topit exact cât trebuie. 

Ingrediente (pentru o pizza mică, diametru 18-20 cm) 

✔️100 g făină 

✔️1 linguriță ulei de măsline 

✔️1/4 linguriță sare 

✔️1/3 linguriță praf de copt 

✔️2 linguri apă călduță (aprox.) 

Pentru topping: 

✔️2 linguri sos de roșii (de casă sau pasată)

✔️cașcaval dat pe răzătoare 

✔️felii de roșii, ciuperci, măsline, ardei, șuncă (după preferință)

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecă făina, sarea și praful de copt. Adaugă uleiul și apa treptat, până se formează un aluat moale, care nu se lipește.

2. Întinde-l pe o hârtie de copt, într-un cerc subțire.

3. Unge-l cu sos de roșii, adaugă  toppingurile dorite și cașcavalul dat pe răzătoare. 

4. Coace 10 minute la 180°C, până cașcavalul se topește și marginile se rumenesc. 

Sfaturi:

Pentru blat mai pufos, poți adăuga 1/4 linguriță drojdie uscată și să lași aluatul 30 de minute la crescut.




0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram