Creveți în sos cremos cu roșii cherry, serviți cu orez negru

 Sunt seri în care nu vreau să petrec mult timp în bucătărie, dar am chef de ceva cald și reconfortant. Așa am ajuns la combinația asta. Creveții se gătesc repede, iar sosul cremos cu roșii cherry prinde gust în câteva minute. Orezul negru completează totul cu textura lui fermă. E genul de rețetă pe care o faci într-o singură tigaie și arată ca o cină pregătită cu multă grijă.

Ingrediente

-250 g creveți decorticați

-1 lingură ulei

-2 căței usturoi tocați

-100 ml smântână lichidă pentru gătit

-2 linguri pastă de roșii

-4–5 roșii cherry conservate, tăiate în jumătate

-50 ml supă sau apă

-Sare și piper

-Pătrunjel tocat

-Orez negru fiert separat

Mod de preparare

Pune o tigaie la încins cu uleiul. Adaugă creveții și ține-i scurt, doar până își schimbă culoarea, apoi scoate-i pe o farfurie.

În aceeași tigaie pune  și usturoiul. Amestecă câteva secunde.

Adaugă pasta de roșii și las-o puțin pe foc.

Toarnă smântâna și supa. Lasă să fiarbă ușor până capătă consistență.

Pune roșiile cherry, sare și piper.

Adaugă creveții înapoi în sos și mai ține un minut la foc mic.

La final presară pătrunjel.

Servește peste orez negru. Sosul cremos și roșiile dulci merg bine cu textura lui ușor crocantă.






0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram