4 cepe, 200 g orez, 1 radacina telina, 2 cartofi, 2 morcovi,2 radacini de patrunjel, sare, piper, 150 g masline negre, 5 linguri pesmet, condiment Delikat, 2 legaturi patrunjel, 1 legatura marar, sare si piper .
Orezul se pune la fiert in apa cu 1 lingura Delikat.Separat, se pun la fiert cortofii in coaja ,cand sunt fierti, se curata si se dau pe razatoarea mica,ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit ,morcovii si telina se dau pe razatoarea mare iar maslinele se curata de samburi si se taie feliute.
Orezul fiert se amesteca cu ceapa, cartofii, morcovii, telina, maslinele.
Se adauga pesmet si verdeturile tocate marunt, se adauga sare si piper dupa gust si o canita de apa amestecandu-se bine compozitia .
Amestecul rezultat se pune intr-o tava de chec , unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 min.Se taie abia cand este bine racita .