15 vinete mari frumoase , 30 buc de gogosari, 1 kg ceapa, 1 litru ulei, 3 kg rosii, piper, usturoi, sare dupa gust 2 foi de dafin .
Se coc vinetele si se curata ca pentru salata, la fel si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pana se ingroasa ca o smantana. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cand aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii tocati potrivit , apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, ,si cand uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cand compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune compozitia in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pana a doua zi
- Toate retetele
- Retete pe categorii
- _Aperitive
- _Mic dejun
- _Cina
- _Supe si ciorbe
- __Supe
- __Ciorbe
- _Retete cu legume si paste
- _Retete cu carne
- __Retete cu carne de pasare
- __Retete cu carne de porc
- __Retete cu carne de miel
- __Retete cu carne de vitel
- _Din cămară
- __Conserve/Muraturi/Zacusca
- __Dulceturi/Gemuri
- Advertoriale
- Blogroll
- Casă și familie
- Să gătim împreună
- Călătorii, Aventuri
- Contact
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!