Am vazut pe agenda culinara reteta si eu am facut-o cu mici modificari:
Ingrediente: o salata verde, 4 catei usturoi, ulei, 2 linguri faina, 400 ml lapte, sare, piper, 2 linguri smantana.
Frunzele salatei se spala foarte bine si se rup in bucati mai mici. Se fierb in apa cu sare, dar nu mai mult de 3 minute.
In putin ulei sa caleste usturoiul tocat marunt. Se ia oala de pe foc si se adauga 2 linguri de faina. Se amesteca foarte bine pentru a nu se face cocolosi.
Frunzele de salata scurse de apa in care au fiert, se pun peste faina, apoi laptele(depinde cat de groasa vreti sa fie mancarea). Se amesteca energic, se pune oala inapoi pe foc si se continua fierberea. Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai poate adauga apa calda.
Se condimenteaza su sare si piper. Atentie la sare pentru ca salata a fost fiarta in apa cu sare.
Se fierbe pentru aprox.5 minute, se opreste focul si se pun 2 linguri de smantana.
5 Comments
Hai ca am vazut-o (te intrebasem si pe culi de reteta, nu mai trebuie, merci).
RăspundețiȘtergereCam banuiam cum e, o sa o fac si eu cu prima ocazie, merci.
BDana
imi pare rauy ca nu am vazut pe culi mai repede sa pot sa iti raspund...e foarte gustoasa...
RăspundețiȘtergereSi, ti-a placut? Nu stiu cum este cu lapte. Cred ca mai dulce. Poate o sa incerc si eu, cu toate ca imi place mai acrisor.
RăspundețiȘtergereGata, abia azi i-a venit randul, foarte buna, cred ca merge si cu altele (stevie, spanac proaspat).
RăspundețiȘtergereSar'mana de reteta
Moni a fost super!!! Merci de reteta... Dana si eu ma gandeam ca merge si cu alte ierburi...Sa ne fie de bine
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!