Sursa reteta AICI (forum artaculinara.com)
Ingrediente:- 1 kg ardeu gras sau gogosar
- 1 kg rosii
- 30 buc. ardeu iute
-8 linguri de otet
- 2 linguri de miere
-2 linguri de sare
-8 catei de usturoi
Mod de preparare:
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Gogosarii se curata si se taie bucati. La fel procedam si cu ardeul iute. Toate legumele le macinam bine si apoi le punem la fiert impreuna cu otetul, mierea si sarea. Le lasam sa fiarba 20-30 minute ( depinde de cat de groasa vrem sa fie pasta) si le mai macinam inca odata, fierbinti cu mixerul stick.Cu o jumatate de minut inainte de a stinge focul adaugam usturoiul pisat in mojar cu o lingurita de zahar si o lingurita de sare ( se face o alifie). Il punem in borcane si le dam la dunst 20 minute.
Imi pare bine ca am gasit aceasta reteta. Eu o folosesc mult la mancare.Mi-au iesit 4 borcane mici.
Spor la gatit!
17 Comments
Bun, bun...mai ales la Iarna.
RăspundețiȘtergereEu am zis...gata ! Nu mai pun nimic .Ajunge ! Nu mai am loc nici in congelator , nici in camara.....
Te tzuc Lili !
te tzuc si eu!Ce harnicutza ai fost!
RăspundețiȘtergereImi place cu ti-ai..."zugravi"t noua ta casuta !!!
RăspundețiȘtergereSa o folosesti sanatoasa si la cat mai multe reteta de bunatati !
Te tzuc Lily !
Please....pune-ti poza ta aia faina ca era sa inchid. Am crezut ca sunt in casa straina....
Arata tare bine.Oare merge mai putin iute?Noi nu mancam prea condimentat.pupicei!Multumesc mult ca mi te-ai alaturat.Sper sa ma mai vizitezi.O zi buna.
RăspundețiȘtergereda...e o reteta perfecta...de curand am primit un borcanas cu dulceata de ardei iuti, special pt sosuri...e chiar bun!ambele intra la cap. delicatese, pt mine!
RăspundețiȘtergereDiaMar sa stii ca merge si mai putin iute...eu vreau sa repet reteta si sa fac sa fie mai putin iute...te vizitez cu mare placere..
RăspundețiȘtergereSidy zici de poza aia ce o aveam pe celalalt?
RăspundețiȘtergereArata tare bine! Trebuie sa incerc si eu, mie imi place tare mult mancarea iute! Pupicei!
RăspundețiȘtergereSa incerci Adela ca merita.La scoala la toate colegele le-a placut.
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Cred ca e nemaipomenit de buna!
RăspundețiȘtergereIulia sa stii ca eu sunt foarte multumita de reteta!
RăspundețiȘtergereiata o reteta ce probabil ca am s-o si fac.imi place.nu-mi place ca atunci cand intru pe blogul tau ma trimite la utilis si pana scap de el,mai bine nu mai intru si e pacat.eu am sa folosesc zahar pentru ca degeaba folosesti miere,pentru ca prin incalzire isi pierde calitatile mierea.iti dau de stire
RăspundețiȘtergereMerci de vizita Pansy.O sa scot utilis ...ce astept cu impresii despre pasta daca faci...
RăspundețiȘtergeremuy exquisita esta pasta de ají,buen acompañamiento para las carnes,abrazos grandes.
RăspundețiȘtergereGracias Rosita Vargas, realmente es muy bueno.
RăspundețiȘtergereAm facut si eu pasta chili dupa reteta ta si e SUPER!!! :)
RăspundețiȘtergereMM Imi pare bine ca ti-a placut. Te m-ai astept pe la mine. Si daca treci prin Dej sau Urisor te invit la o cafea. Pupici.
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!