Reteta o am de aici.
Primul blat:- 7 albusuri,
-200 gr. zahar
-2 linguri de faina si 4 linguri de amidon
-1 lingurita praf de copt,
-2 linguri de otet
- cafea instant
Al doilea blat:
- 7 galbenusuri
-2 oua intregi
- 150 gr, zahar
-2 linguri de ulei
-130 gr,faina
-1 lingurita praf de copt
-1 lingura otet
Crema:
- un compot de piersici
-o budinca de vanilie
-125 gr,unt sau margarina
-1 plic de gelatina
-3 linguri de zahar
Mod de preparare:
Batem bine albusurile pana stau bat, adaugam zaharul, praful de copt stins cu otet, faina si amidonul. Asezam compozitia in tava cu lingura, gramajoare. Deasupra se presara cafeaua instant.
Luam galbenusurile si cele 2 oua intregi, le amestecam bine cu zaharul, uleiul, faina, praful de copt stins cu otet.Turnam si aceasta compozitie in tava peste albus. Dam la cuptor compozitia cca. 30 de minute.
Crema: Stoarcem sucul din compot si il amestecam cu lapte pana avem 500 ml. Preparam budinca dupa indicatiile de pe plic in acest amestec de suc cu lapte.Dupa ce s-a racit un pic adaugam gelatina si pe urma untul . Blatul il taiem in doua, asezam piersicele taiate feliute, acoperim cu crema obtinuta si pe urma punem cealalalta parte a blatului. Lasam la rece pana se intareste crema.
Pofta buna!!!
19 Comments
vai ce bine arata! vreau si eu o bucatica!
RăspundețiȘtergereAdnia serveste !!!Te pup!
ȘtergereFoarte bine arata si cred ca e super delicioasa , am sa o fac cu siguranta!! Pupicei!
RăspundețiȘtergereAdela sa o faci sa vezi ce buna e...Pupici!
ȘtergereAm facut-o si e mai mult decat delicioasa, dar am facut putina schimbare, in loc de ness am pus cacao, ca sa poata sa manance si fetele, iar la crema nu am pus lapte, mi-a ajuns sucul de la compot si am avut cca 100 gr crema de ciocolata ramasa de la un tort si am pus mici gramajoare, in rest a fost super-mega -ultra delicioasa!!! Multumesc ! Pupici cu sclipici!
ȘtergereAdela o sa tin si eu cont de schimbarile facute. Cred ca e mai buna cu cacao. Te pup!!!
ȘtergereFoarte interesant !Arata minunata si sunt sigura ca se poate face cu muuuuuuulte fructe care se gasesc acum in piata...
RăspundețiȘtergereBravo Lili @
Te tzuc !
Sidy sa stii ca se poate face cu orice fel de fructe sau numai cu crema. E foarte buna oricum. Te pup!!
ȘtergereLili , excelenta praji si arata grozav ; imi plac texturile din faina/amidon si cremele cu budinci , fie de casa , fie din comert ... din acest motiv am scos ingredientele ptr a ajunge la temparatura camerei s-o ,,execut", doreste-mi sa-mi iasa si mie .
RăspundețiȘtergereZi frumoasa !
Diana succes!! Imi pare bine ca iti place!te pup!!
ȘtergereLilico , abia azi am facut-o ... n-am avut saracie de fructoza si-n zona mea nu se gaseste , doar la market ; acum e la freege , ptr a i se intari crema :d. Iti tr poza pe mail ...te imbratisez
RăspundețiȘtergereastept sa vad poza....te pup!!!!
ȘtergereCe frumos arata! Cred ca e delicioasa!
RăspundețiȘtergereLavi e foarte delioasa. Multumesc de vizita!!!
ȘtergereInteresanta prajitura si cred ca si delicioasa! Dar am si eu o intrebare:ce dimensiune are tava in care ai facut blatul???
RăspundețiȘtergereAm si eu o intrebare.....blatul se taie pe jumatate, ca la tort(adica orizontal) sau pur si simplu se taie in 2?
RăspundețiȘtergereAnonim Blatul se taie in 2, pe jumatate ca si la tort.
RăspundețiȘtergereAm mai pus intrebarea...ce dimensiuni are tava in care coci blatul??
RăspundețiȘtergereAnonim, scuze de intarziere , dar iesri dupa ce am ajuns acasa si am masurat tava, nu am avut timp sa intru pe net. Dimensiunile tavii sunt de 25/35 cm.
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!