Iata reteta de mancare propusa de Beatrice in "Bucatar curajos": Humus
Ingrediente:
400 grame
naut fiert
1 lămâie
150 ml
tahini
2 căţei de
usturoi
3 linguri
de ulei
Preparare:
Puteţi folosi
năut la conservă, gata fiert sau, mai bine, năut uscat pe care îl fierbeţi
singuri. Cel mai bine ar fi să înmuiaţi năutul câteva ore (sau peste noapte)
pentru a-i facilita fierberea uniformă.
Năutul
scurs – păstraţi o parte din zeama în care a fiert – se pasează în robot .
Pasta de
năut se amestecă bine cu cea de susan (tahini), zeama de la lămâie şi usturoiul
tocat pastă.
Se adaugă,
amestecând continuu, uleiul şi apă (din apa în care a fiert năutul) până
obţineţi o cremă fină, dar consistentă.
Potriviţi
de sare şi piper.
Hummusul
se serveşte proaspăt, stropit cu lămâie, decorat cu germeni de soia ( asa am
avut eu).
Sursa mea.
2 Comments
Bun!!! Imi place f mult!
RăspundețiȘtergeresi noua ne place!!! te pup!
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!