Cred ca a trecut aproape o saptamana de cand am vazut reteta pe fb la Adriana Lucia o retea de cornuri fara framantare, A sunat interesant. Se fac repede si nu pierd mult timp. In aceea reteta ea zicea si de cozonac. Si iata ca azi am reusit sa il fac. A iesit foarte bun si ce e mai important nu am stat mult in bucatarie. sa va scriu reteta putin modificata:
- 1kg faina
- 5 oua,
- 300 g zahar
- jumatate de pachet de unt 80% grasime,
- 5 linguri de ulei,
- drojdie cruda 42 g ,
- 200 ml lapte (+ sifon sau apa minerala daca e nevoie la framantat),
- esenta de vanilie si lamaie sau coaja de la o lamaie
- nuca
- zahar
- scortisoara
- un ou pentru uns
Punem la dospit drojdia cu laptele caldut in mijlocul fainii
(unde o sa facem un crater). Cand incepe sa dospeasca adaugam ouale batute bine,
untul topit, uleiul, esenta de vanilie si cea de lamaie ( sau coaja de lamaie).
Amestecam toate ingredientele pana la omogenizare si lasam
aluatul la dospit.
L-am umplut cu nuca amestecata cu zahar si scortisoara.
Se coace in cuptorul preincalzit cca 40 de minute. Inainte de
ai baga la cuptor il vom unge cu ou batut. Mi-au iesit 2 cozonaci !
Spor la gatit!!
6 Comments
Ce frumos arata! Chiar si fara framantare pare tare pufos.
RăspundețiȘtergerePaula a fost foarte rapid la facut si a iesit tare bun si gustos
RăspundețiȘtergereAsta trebuie incercat ca prea fain arata !
RăspundețiȘtergereSambata rodnica in bucatarie , sa ai, draga mea. Te tzuc !
Multam Sidy!!! Sa ai sport si tu !!! Te pup!
RăspundețiȘtergereVa astept sa incercati si prajituri de casa pe www.retete-culinare.eu/prajituri-de-casa
RăspundețiȘtergereCu mare drag! Multumesc pentru vizita!
ȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!