Ingrediente:
- 0,5 l lapte acru
- 0,5 l smantana
- grasime: 2-3 linguri de untura sau 100 ml ulei
- o lingurita de bicarbonat
- zahar dupa gust
- un varf de cutit de sare
- 3 oua intregi

Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu zaharul, laptele acru, smantana, se pune o lingura rasa de bicarbonat si se adauga faina alba (aluatul sa fie ca si cel de clatite ) si apoi faina de malai, pana cand aluat de mai grosut.
 Se da la cuptor cca 45 de minut, depinde de cuptor . Eu l-am verificat cu scobitoarea daca e copt.

Aceasta reteta o am de la colega mea Lenuta si particip cu ea la provocarea " Traditie si Gastronomie romaneasca" , initiata de Gina Bradea si gazduita in aceasta luna de Simona. Multumesc si sponsorului Mihai Dumitru , cel care ne-a trimis ouale de la Ferma lui de prepelite japoneze din Fundeni.