Poftele vin asa repede. nu am mancat de mult timp o savarina. Asa ca repejor am pus si mi-am facut.
Iata de ce avem nevoie:
Pentru aluatul de savarine:
- 250 gr. faina
- 150 ml lapte caldut
- drojdie cat o aluna
- 2 oua
- 30 ml ulei
- 1 lingurita de zahar si una de sare
- 400 ml apa
- 150 gr. zahar
- esenta de rom
- 400 ml frisca lichida
Intre timp preparam siropul: punem la foc apa,zaharul si esenta de rom, pana cand zaharul se topeste.
Cand a trecut timpul pentru dospire si aluatul s-a dublat, luam formele pe care in prealabil le-am uns cu unt(sau untura de porc) si tapetat cu faina si cu ajutorul a doua linguri punem aluatul in ele. Ne folosim de linguri pentru ca avem un aluat moale.Formele le umplem pe trei sferturi si le mai lasam la dospit 10-20 minute.
Le bagam la cuptorul incalzit, pana cand se rumenesc. Cand sunt coapte le rasturnam, taiem capacelul si le insiropam. Le umplem cu frisca bine batutata si le ungem cu gem de capsuni.
Din aceste ingrediente am facut 7 savarine.
Am folosit reteta Jamilei.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!