Ingrediente:
500 g faina
50 g unt (la temperatura camerei)
2 galbenusuri
250 ml lapte caldut
Coaja de la o lamaie
2-3 linguri de zahar
20 g drojdie
Amestecam laptele cu drojdia pana
cand drojdia se dizolva, dupa care adaugam galbenusurile lamaia si zaharul.
Punem aproximativ un sfert din amestec peste faina, dupa care adaugam si untul.
Dupa ce ati incorporat bine untul, se adauga si restul amestecului. Il
framantam bine dupa care il lasam la dospit aproximativ 30 de minute intr un
vas tapetat cu unt si faina. Cand aluatul si-a dublat forma il intindem cu
sucitorul pe masa de lucru si il putem taia in forme rotunde cu gura unui
pahar. Prajim formele din aluat in baie de ulei, le lasam sa se raceasca si
Pofta Buna !
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!