Câmpul e galben de păpădii. Fiind foarte sănătoasă pentru organism am cules si am facut un sirop de păpădie.

Ingrediente:

270 gr. flori de papadie

2,7 l apa

1,5 kg zahăr (am amestecat brun cu alb)

o lamaie

Mod de preparare:

Florile de păpădie le spălăm in mai multe ape. Dar nu sub jet de apa. Intr-un lighean sau in chiuvetă .

Le scurgem de apa si le punem  la fiert, la foc mic.  Dupa ce incep sa fiarba le mai lasam 5 minute. Asa in apa in care au fiert le lasam pana a doua zi. A doua zi le strecuram printr-un tifon.  Apa obtinuta o punem impreuna cu zaharul si sucul de la o lamaie la fiert, tot asa la foc mic. Amestecam din cand in cand si spumam. Lasam la fiert pana ce obtinem consistenta dorita. Mai subtire pentru sirop si mai groasă pentru miere. Atentie, sa aveti grija sa nu fie prea groasa ca se zaharisește.





Va asteptam alaturi si pe pagina de Instagram @cu_lili_in_bucatarie.


Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #culiliinbucatarie , ca sa le vedem si noi.


Ma puteti gasi si pe canalul Youtube- Liliana Toma, unde va asteptam sa va abonati!!


Multumim!!