Focaccia cu brânză de capră, ceapă și ierburi aromatice este o rețetă delicioasă, simplă și ușor de pregătit. Inspirația pentru aceasta rețetă de focaccia a venit de pe Instagram.

Ingrediente:

450gr faină alba

1/2 linguriță de sare

3 gr drojdie

3 linguri ulei de măsline

240 ml apa călduță

1 lingurită zahăr

Pentru decor:

Rulou clasic de brânză de capră LaColline

Roșii cherry

Cozi de ceapă

O ceapă roșie taiată rondele

Ierburi aromatice

Mod de preparare:

Într-un bol amestecam faina cu drojdia ( înmuiată în apa calda) adaugăm apa, zaharul și uleiul. Amestecam până se omogenizează și  lașam la crescut 30-40 minute.

Eu am obiceiul să frământ de doua ori aluatul.

Când este gata scoatem aluatul pe o suprafață pudrata bine cu faina și îl întindem.

Punem  aluatul în tava și îl lașam la crescut.

După ce a crescut  în tava, îl stropim cu puțin ulei, adaugăm  rosile umplute cu brânză de capră, cozi de ceapa și ierburi aromatice.

Coacem în cuptorul preîncălzit cca. 20-30 minute.

Pofta Buna!!!