Prajitura 3 linguri a lui pokhas_bakery a devenit 6 linguri.
Ingrediente Blat : ⠀
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
6 linguri gris
6 linguri faina
2 pachet praf copt
2 pachet zahar vanilat
2 pachete de tort gelee
Sirop: ⠀
3 pahare lapte caldut
1 pahar zahar ( pahar de 200 ml)
⠀Mod de
preparare:
Separam
ouale. Albusurile le batem spuma cu zaharul si un praf de sare, pana obtinem o
spuma tare. Separat amestecam galbenusurile cu laptele si uleiul, amestecand in
continuu pentru omogenizare. Adaugam
grisul, faina si praful de copt. Mixam bine in continuare. In compozitia cu galbenusuri
adaugam treptat albusurile batute spuma, amestecand cu grija, sa putem
incorpora toate albusurile in compozitie. Turnam intr-o forma unsa si
tapetata cu faina.
Bagam in cuptorul incins la 180
grade pt 25 min aprox ( pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea)
Intre timp in laptele caldut, turnam
zaharul si amestecam cu 1 lingura pana se dizolva. Eu l-am incalzit putin, caci
era de la frigider.
⠀Se scoate
prajitura , se inteapa cu o scobitoare peste tot, o lasam 2 min, apoi punem
siropul de lapte peste ea. Se pune tot laptele, o să para mult dar nu e , o sa
traga tot. ⠀
Se pune deasupra jeleu de fructe,
gem, se lasa la racit apoi se da la frigider pt 1 ora. ⠀
Am amestecat pliculetele de tort
gelee cu 300 ml apa si un borcan dulceata de capsuni ( vreo 300 - 400 gr) . Am
lasat pe foc sa dea un clocot. L-am
turnat peste prajitura calduta, am nivelat. Am dat la frigider. Dupa racire am savurat bunatatea de prajitura.⠀
Pofta Buna!


14 Comments
Un gâteau bien gourmand. J'aime beaucoup.
RăspundețiȘtergereDe prajitura asta chiar nu am auzit. Sa inteleg ca numele ii vine de la nr de 6 linguri folosite la masurarea cantitatilor de ingrediente?
RăspundețiȘtergereDa, Paula! De aici ii vine numele de 6 linguri. :)
Ștergeree chiar super usor de facut! cred ca ma bag si eu!
RăspundețiȘtergerePare delicioasa si foarte usor de facut. Nu cred ca am mai mancat ceva asemanator pana acum
RăspundețiȘtergereN-am mai auzit de denumirea asta dar si negresa are drept porecla prajitura 16 linguri (de compozitie lichida care se scot si se lasa deoparte pentru glazura :) )
RăspundețiȘtergereAsta e cu gris.
ȘtergereImi plac aceste retete simple, dar de efect. Eu am ceva asemanator pentru chec :D iese minunat.
RăspundețiȘtergereCe poftă mi-ai făcut. Sigur voi încerca și eu rețeta. Pare simplă, dar delicioasă.
RăspundețiȘtergereArata chiar foarte bine si pare simplu de facut. :D E de incercat, cu siguranta.
RăspundețiȘtergereCe interesanta prajitura, nu am mai auzit de ea sau gustat-o. Mersi, o voi incerca!
RăspundețiȘtergerePrajitura asta arată minunat! O sa o fac si eu
RăspundețiȘtergereDenumirea aceasta chiar n-am auzit-o dar eu la pandispan folosesc cate 6 linguri din fiecare :) Arata delicios!
RăspundețiȘtergereInteresanta. Voi incerca si eu.
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!