Prajitura 6 linguri


Prajitura 3 linguri a lui pokhas_bakery  a devenit 6 linguri.

Ingrediente Blat :
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
6 linguri gris
6 linguri faina
2 pachet praf copt
2 pachet zahar vanilat
2 pachete de tort gelee
Sirop:
3 pahare lapte caldut
1 pahar zahar ( pahar de 200 ml)
Mod de preparare:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu zaharul si un praf de sare, pana obtinem o spuma tare. Separat amestecam galbenusurile cu laptele si uleiul, amestecand in continuu pentru omogenizare.  Adaugam grisul, faina si praful de copt. Mixam bine in continuare. In compozitia cu galbenusuri adaugam treptat albusurile batute spuma, amestecand cu grija, sa putem incorpora toate albusurile in compozitie. Turnam intr-o forma unsa si tapetata cu faina.
Bagam in cuptorul incins la 180 grade pt 25 min aprox ( pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea)
Intre timp in laptele caldut, turnam zaharul si amestecam cu 1 lingura pana se dizolva. Eu l-am incalzit putin, caci era de la frigider.
Se scoate prajitura , se inteapa cu o scobitoare peste tot, o lasam 2 min, apoi punem siropul de lapte peste ea. Se pune tot laptele, o să para mult dar nu e , o sa traga tot.
Se pune deasupra jeleu de fructe, gem, se lasa la racit apoi se da la frigider pt 1 ora.
Am amestecat pliculetele de tort gelee cu 300 ml apa si un borcan dulceata de capsuni ( vreo 300 - 400 gr) . Am lasat pe foc sa dea un clocot. L-am turnat peste prajitura calduta, am nivelat. Am dat la frigider.  Dupa racire am savurat bunatatea de prajitura.
Pofta Buna!

  




14 Comments

  1. Un gâteau bien gourmand. J'aime beaucoup.

    RăspundețiȘtergere
  2. De prajitura asta chiar nu am auzit. Sa inteleg ca numele ii vine de la nr de 6 linguri folosite la masurarea cantitatilor de ingrediente?

    RăspundețiȘtergere
  3. e chiar super usor de facut! cred ca ma bag si eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare delicioasa si foarte usor de facut. Nu cred ca am mai mancat ceva asemanator pana acum

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am mai auzit de denumirea asta dar si negresa are drept porecla prajitura 16 linguri (de compozitie lichida care se scot si se lasa deoparte pentru glazura :) )

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac aceste retete simple, dar de efect. Eu am ceva asemanator pentru chec :D iese minunat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce poftă mi-ai făcut. Sigur voi încerca și eu rețeta. Pare simplă, dar delicioasă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata chiar foarte bine si pare simplu de facut. :D E de incercat, cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce interesanta prajitura, nu am mai auzit de ea sau gustat-o. Mersi, o voi incerca!

    RăspundețiȘtergere
  10. Prajitura asta arată minunat! O sa o fac si eu

    RăspundețiȘtergere
  11. Denumirea aceasta chiar n-am auzit-o dar eu la pandispan folosesc cate 6 linguri din fiecare :) Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram