Prajitura 3 linguri a lui pokhas_bakery  a devenit 6 linguri.

Ingrediente Blat :
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
6 linguri gris
6 linguri faina
2 pachet praf copt
2 pachet zahar vanilat
2 pachete de tort gelee
Sirop:
3 pahare lapte caldut
1 pahar zahar ( pahar de 200 ml)
Mod de preparare:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu zaharul si un praf de sare, pana obtinem o spuma tare. Separat amestecam galbenusurile cu laptele si uleiul, amestecand in continuu pentru omogenizare.  Adaugam grisul, faina si praful de copt. Mixam bine in continuare. In compozitia cu galbenusuri adaugam treptat albusurile batute spuma, amestecand cu grija, sa putem incorpora toate albusurile in compozitie. Turnam intr-o forma unsa si tapetata cu faina.
Bagam in cuptorul incins la 180 grade pt 25 min aprox ( pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea)
Intre timp in laptele caldut, turnam zaharul si amestecam cu 1 lingura pana se dizolva. Eu l-am incalzit putin, caci era de la frigider.
Se scoate prajitura , se inteapa cu o scobitoare peste tot, o lasam 2 min, apoi punem siropul de lapte peste ea. Se pune tot laptele, o să para mult dar nu e , o sa traga tot.
Se pune deasupra jeleu de fructe, gem, se lasa la racit apoi se da la frigider pt 1 ora.
Am amestecat pliculetele de tort gelee cu 300 ml apa si un borcan dulceata de capsuni ( vreo 300 - 400 gr) . Am lasat pe foc sa dea un clocot. L-am turnat peste prajitura calduta, am nivelat. Am dat la frigider.  Dupa racire am savurat bunatatea de prajitura.
Pofta Buna!