Scottiglia



Scottiglia este  o tocana specifica regiunii Toscana si este o tocana preparata la origine din mai multe tipuri de carne, in functie de ce anume aveau localnicii la indemana, fiarta intr-un vas mare alaturi de diverse condimente. Ceea ce inseamna ca exista multe variante ale acestui fel de mancare. In plus, reteta poate fi adaptata la gusturile fiecaruia, fiind foarte versatila.

Ingrediente:
 carne mixta 1 kg ( de miel si pui),
ulei de masline,
salvie, patrunjel, rozmarin,
2 catei de usturoi,
pasta de tomate,
sare, piper,
paine prajita.

Mod de preparare:
Intr-o tigaie suficient de mare punem la calit usturoiul, rozmarinul si salvia pentru cateva secunde. Adaugam  carnea taiat in bucati mai mici si o prajim un pic. Cand carnea isi schimba culoarea (sau a facut un pic de crusta) adaugam un pahar de vin si apa atat cat sa acopere carnea. Asezonam cu sare si piper si lasam vasul acoperit sa fiarba.Dupa ce sosul a scazut la jumatate adaugam si 4 linguri de pasta de rosii. Lasam sa mai fiarba pana sosul scade si e mai grosut. Carnea trebuie sa fie fiarta bine. La servire presaram patrunjel proaspat tocat. Se serveste alaturi de paine prajita si garnitura.
Pofta buna!



22 Comments

  1. Ce bine arata, chiar as incerca sa fac si eu acest preparat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aud pentru prima data de acest preparat, mi-ar placea sa il incerc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exceptand faptul ca nu imi place carnea de miel, deci as inlocui cu altceva, chiar arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place bucataria italiana, si as vrea sa incerc si eu reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. E prima oara cand aud de acest fel de mancare, dar pare apetisanta. Merita incercata, cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Habar nu aveam ce sa fac în acest weekend- ei bine, uite aici un deliciu . Mulțumesc 😍‼️

    RăspundețiȘtergere
  7. Am salvat rețeta, o sa încerc sa fac pentru prima oară, nu știam de acest preparat. Arată delicios in poza!

    RăspundețiȘtergere
  8. Te pricepi de minune, arata atât de bine. Nu știu dacă mi-ar ieși și mie.

    RăspundețiȘtergere
  9. mmm, ce bine arata, chiar o sa incerc si eu reteta pentru diversitate si pentru ca imi plac ingredientele! multumesc de idee!
    https://www.jurnaluluneieve.ro/

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata foarte bine, imi plac astfel de combinatii, cred ca as alege carne de vita cu pui mai degraba.

    RăspundețiȘtergere
  11. Îmi plac foarte mult rețetele dumneavoastră, sunt foarte simple!
    Interesanta tocăniță și ușor de făcut...
    Puoici

    RăspundețiȘtergere
  12. Arată bine și chiar mi-as dori sa reinterpretez rețeta doar ca fără miel pentru ca nu îmi place

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata tare bine. Faci cumva si livrari la domiciliu?

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram