De ceva timp ma roade o dilema la care nu gasesc raspuns. De aceea am decis sa v-o împartașesc, poate-poate ma lamurește și pe mine cineva.

Cred ca ați gustat macar o data lapte de pasare. Cîți dintre voi v-ați întrebat însa de ce i se spune laptelui de pasare așa și nu altfel?

Daca știți mai multe despre acest subiect va rog sa ma luminați. Aștept comentariile voastre. Între timp ma duc sa manînc niște lapte de pasare, ca mi s-a facut pofta deja.🙂

Va las si voua reteta:

1 l lapte

4 oua

7 linguri de zahar pudra

1 lingura amidon

vanilie

        Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat 3 linguri de zahar . Batem  pana obtinem o bezea tare. Punem laptele la fiert la foc incet. Cand incepe sa fiarba luam cu o lingura din bezeaua formata si punem  mici galuste in lapte. Am facut galustele cu lingura de inghetatata. Lasam un minut la fiert galustele de albus si apoi le intoarcem pe partea cealalta inca un minut, dupa care le scoatem cu paleta pe o farfurie sau intr-un vas. Cat timp fierb galustele de albus, amestecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar , vanilia si amidonul, pana obtinem o compozitie omogena.

        Dupa ce terminam de fiert toate galustele de albus( eu le ziceam broscute, pentru ca se umflau la fiert), adaugam in laptele cald compozitia de galbenus, amestecand in continuu. Lasam la fiert cca 10 minute sau pana cand vedem ca laptele isi schimba consistenta si devine cremos.

         La final adaugam galustele de albus si lasam sa se raceasca.

Miroase in casa asa de frumos a vanilie! Oare sa fie de la laptele de pasare? Sau poate nu, este de la odorizantul de camera Asevi, pe care il ador!!!

Va doresc Pofta Buna!!!!

Daca doriti si voi produse Asevi, plasati o comanda pe www.asevi.ro introducand codul promotional ‘culiliinbucatarie’ si primiti 15% reducere de fiecare data, pana la sfarsitul anului!

Daca doriti  sa aveti produse de curatenie bune, dar si sa faceti o ultima escapada in vara asta, vizitati magazilul online Asevi si site-ul celui mai de top operator de turism Cocktail Holidays.

www.asevi.ro

https://www.facebook.com/AseviRomania

https://www.instagram.com/aseviromania

www.cocktailholidays.ro

https://www.facebook.com/cocktailholidays

https://www.instagram.com/cocktailholidays.ro

Daca in Kaufland, Mega Image, Cora, Metro, La Doi Pasi, Economat si in magazinele de cartier sunt listate abia cateva produse, pe magazinul online sunt listate 120!