Cotlet de porc in sos de rosii cu masline

 


Cotletul de porc in sos de rosii cu masline este una din cele mai simple si mai delicioase retete de friptura. Sosul este un sos (ketchup) de gogonele cu pasta de ardeu pe care l-am facut in vara aceasta.

Friptura este frageda, aromata, suculenta. Este potrivita meselor in familie, dar si zilelor de sarbatori.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cotletul de porc in sos de rosii cu masline.

Aceasta reteta ma duce cu gandul la vacanta, la Grecia.

Desigur, inainte de a ne apuca de treaba o sa dezinfectez masa de bucatarie. In ajutor imi vine Asevi cu dezinfectatul multisuprafete Asevi Gerpostar Plus.

Daca il vreti, il gasiti  pe site-ul Asevi Romania si o sa aveti o reducere de 15% daca folositi codul "culiliinbucatarie" . Acest cod il puteti folosi la oricate comenzi vreti.

Ingrediente :

8 cotlete de porc

1 ceapa

2 catei de usturoi

3 linguri de sos (ketchup) de gogonele

100 gr maslinede la Magazin grecesc

3-4 linguri ulei de masline de la Magazin grecesc

Apa

sare, piper

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul le taiem marunt, le punem la calit in putin ulei de masline. Punem bucatile de cotlet. Le lasam la prajit pana isi schimba culoarea si devin mai albe. Adaugam sosul, maslinele si completam cu apa pana cand carnea este acoperita. Punem sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic. O sa avem la final o friptura frageda, suculenta si aromata.

Maslinele pe care le-am pus sunt achizitionate de la un Magazinul grecesc, un magazine online, unde gasiti multe produse grecesti foarte bune.

Tacamurile pe care le am, le gasiti pe Dajar magazine.

Aceasta minunata friptura o puteti servi alaturi de piure, orez sau paste.

Pofta Buna!!




9 Comments

  1. Super bun, arată minunat, multumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu de câțiva ani de zile nu prea mai agreez carnea de porc, însă aș încerca această rețetă, pentru că arată apetisant. Și de sos sunt foarte curioasă să văd cum este. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Preparatul acesta mă duce cu gândul la sărbători. Deja mi-e poftă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata și ce rău îmi pare ca nu mai pot mănâncă sos rosu. Îmi este rău de la el.
    Dar păstrez rețeta pentru soț.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, deja îmi plouă în gură! Mi-ai făcut o poftă încât mâine mă apuc de rețeta pe care ai avut bunăvoința să ne-o împărtășești.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer, arata delicios! Sunt convinsa ca asa a si fost!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata tare bine. Ne place carnea de porc gatita in diverse feluri, asa ca mi-ar placea sa incerc reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  8. In mod clar articolul tau nu trebuie citit pe foame! Foarte tare reteta,o sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am incercat nicio reteta cu masline in afara de limba. Pare interesanta reteta

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram