Cotletul
de porc in sos de rosii cu masline este una din cele mai simple si mai
delicioase retete de friptura. Sosul este un sos (ketchup)
de gogonele cu pasta de ardeu pe care l-am facut in vara aceasta.
Friptura este
frageda, aromata, suculenta. Este potrivita meselor in familie, dar si zilelor
de sarbatori.
Iata
lista de ingrediente si modul de preparare pentru cotletul de porc in sos de
rosii cu masline.
Aceasta
reteta ma duce cu gandul la vacanta, la Grecia.
Desigur,
inainte de a ne apuca de treaba o sa dezinfectez masa de bucatarie. In ajutor
imi vine Asevi cu dezinfectatul multisuprafete Asevi Gerpostar Plus.
Daca il
vreti, il gasiti pe site-ul Asevi
Romania si o sa aveti o reducere de 15% daca folositi codul
"culiliinbucatarie" . Acest cod il puteti folosi la oricate comenzi
vreti.
Ingrediente
:
8 cotlete
de porc
1 ceapa
2 catei
de usturoi
3 linguri
de sos (ketchup) de gogonele
100 gr maslinede la Magazin grecesc
3-4
linguri ulei de masline de la Magazin grecesc
Apa
sare,
piper
Mod de
preparare:
Ceapa si
usturoiul le taiem marunt, le punem la calit in putin ulei de masline. Punem bucatile
de cotlet. Le lasam la prajit pana isi schimba culoarea si devin mai albe. Adaugam
sosul, maslinele si completam cu apa pana cand carnea este acoperita. Punem
sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic. O sa avem la final o
friptura frageda, suculenta si aromata.
Maslinele
pe care le-am pus sunt achizitionate de la un Magazinul grecesc, un magazine online,
unde gasiti multe produse grecesti foarte bune.
Tacamurile
pe care le am, le gasiti pe Dajar magazine.
Aceasta
minunata friptura o puteti servi alaturi de piure, orez sau paste.
Pofta
Buna!!
9 Comments
Super bun, arată minunat, multumim pentru reteta.
RăspundețiȘtergereEu de câțiva ani de zile nu prea mai agreez carnea de porc, însă aș încerca această rețetă, pentru că arată apetisant. Și de sos sunt foarte curioasă să văd cum este. :D
RăspundețiȘtergerePreparatul acesta mă duce cu gândul la sărbători. Deja mi-e poftă.
RăspundețiȘtergereCe bine arata și ce rău îmi pare ca nu mai pot mănâncă sos rosu. Îmi este rău de la el.
RăspundețiȘtergereDar păstrez rețeta pentru soț.
Mmm, deja îmi plouă în gură! Mi-ai făcut o poftă încât mâine mă apuc de rețeta pe care ai avut bunăvoința să ne-o împărtășești.
RăspundețiȘtergereSincer, arata delicios! Sunt convinsa ca asa a si fost!
RăspundețiȘtergereArata tare bine. Ne place carnea de porc gatita in diverse feluri, asa ca mi-ar placea sa incerc reteta ta.
RăspundețiȘtergereIn mod clar articolul tau nu trebuie citit pe foame! Foarte tare reteta,o sa o incerc!
RăspundețiȘtergereNu am incercat nicio reteta cu masline in afara de limba. Pare interesanta reteta
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!