Ciuperci in sos de rosii este o mancare pentru un pranz intr-o zi de post. O fac de multe ori si ne place. Va las si voua reteta, caci imediat vine postul si poate pe unii o sa ii inspire.

Ingrediente:

700 g ciuperci mici si intregi

3 catei de usturoi

1 dovlecel mic

1 ceapa

1 morcov mai mare

400 ml sos de rosii

ulei  de masline -Hortiprimex

ulei de busuioc- Hortiprimex

sare

piper

patrunjel verde tocat

Mod de pregatire :

Intr-o cratita cu putin ulei de masline se pune usturoiul zdrobit si ceapa taiata marunt. Se calesc  3-4 minute. Se adauga si dovlecelul curatat si taiat cubulate impreuna cu morcovul. Amestecam in cratita toate legumele, adaugam sucul de rosii, lasam sa dea un clocot si apoi adaugam ciupercutele intregi, daca aveti asa mici ca ale mele, daca sunt mai mari le taiati in sferturi. Se mai lasa sa fiarba cca. 30 minute pana cand sunt fierte toate legumele.

Se condimenteaza dupa gust, se adauga patrunjelul verde tocat si o lingura de ulei de busuioc . Se ia de pe foc si se poate servi. Eu am lasat sa scada sosul, dar se poate sa lasati sos mai mult.

Pofta buna!