Asa ii cunosc sub aceasta denumire, cartofi
rantaliti, de la mama si bunica. Sunt foarte buni in post. Este o mancare
rapida. Daca nu postim ii putem servi alaturi de o friptura, snitele, chiftele.
Ingrediente:
5-6 cartofi rosii
1 ceapa
2 catei de usturoi
100 ml ulei
sare
piper
1 lingurita boia
Mod de pregatire :
Cartofii se curata si
se taie felii. Intr-o cratita sau tigaie se caleste ceapa tocata marunt,
adaugam cartofii, punem apa cat sa ii acopere si ii lasam la fiert. Condimentam
cu sare si piper. Lasam sa fiarba pana cand scade apa si cartofii sunt fierti,
Adaugam la final boiaua si usturoiul dat prin presa. Amestecam bine, mai
gustam, daca mai trebuie sare sau piper adaugam si astfel mancarea noastra e
gata.
Pofta buna!
10 Comments
Nu am auzit până acum de această denumire, dar felul în care arată și faptul că e o rețetă de la bunica, îmi spune că sunt gustoși.
RăspundețiȘtergereNe făcea mama în zilele de post când eram acasă, mi-ai adus aminte de copilarie.
RăspundețiȘtergereCred ca sunt foarte gustosi. Dar a inceput postul? Ca nu le am cu astea bisericestile, dar parca as zice ca nu, totusi.
RăspundețiȘtergereFaceam si eu des intr-o perioada, daca ai si un pic de carnita pe langa merge de numa'.
RăspundețiȘtergereYummy! Arata asa delicios! Imi plac cartofii gatiti aproape in orice mod, o sa incerc si reteta ta!
RăspundețiȘtergereVai, doamne! Cum arata! Asa imi facea bunica cand eram mica. Ii mancam cu mamaliga si branza de oi.
RăspundețiȘtergereNoua ne plac tare mult cartofii. Cred ca ne facea si noua bunica asa, cand eram mai mici.
RăspundețiȘtergereOh, ce idee faina! N-am facut niciodata asa cartofii!
RăspundețiȘtergereCe idee bună! Mâine voi pregăti și eu această rețetă, este perfectă pentru zilele în care țin post.
RăspundețiȘtergereEu n-am facut niciodata, dar matusa sotului care este din ardeal ne-a facut cartofii astia si mi-au placut tare mult
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!