Ciuperci in sos de rosii este o mancare pentru un pranz intr-o
zi de post. O fac de multe ori si ne place. Va las si voua reteta, caci imediat vine postul si poate pe unii o sa ii inspire.
Ingrediente:
700 g ciuperci mici si intregi
3 catei de usturoi
1 dovlecel mic
1 ceapa
1 morcov mai mare
400 ml sos de rosii
sare
piper
patrunjel verde tocat
Mod de pregatire :
Intr-o cratita cu putin ulei de masline se pune usturoiul zdrobit si ceapa taiata marunt. Se calesc 3-4 minute. Se adauga si dovlecelul curatat si taiat cubulate impreuna cu morcovul. Amestecam in cratita toate legumele, adaugam sucul de rosii, lasam sa dea un clocot si apoi adaugam ciupercutele intregi, daca aveti asa mici ca ale mele, daca sunt mai mari le taiati in sferturi. Se mai lasa sa fiarba cca. 30 minute pana cand sunt fierte toate legumele.
Se condimenteaza dupa gust, se adauga patrunjelul verde tocat
si o lingura de ulei de busuioc . Se ia de pe foc si se poate servi. Eu am
lasat sa scada sosul, dar se poate sa lasati sos mai mult.
Pofta buna!
12 Comments
Arata minunat preparatul tau, multumim pentru reteta :)
RăspundețiȘtergereHmm arata tare gustos, fur reteta neaparat. Nu am mancat pana acum ciupercute din astea la borcan
RăspundețiȘtergereRețeta aceasta este perfectă pentru zilele de post în care pur și simplu nu mai știu ce să mai gătesc! :D O voi încerca și eu! Cu siguranță îmi va fi pe plac, pentru că de regulă ador ciupercile.
RăspundețiȘtergereCât de bine arata, cu siguranță e și delicios! Mulțumesc pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereAdor ciupercile si, implicit, orice mancare le conține
RăspundețiȘtergereciupercile mie imi plac sub orice form, chiar si crude in salate!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine. Cu siguranta va fi pe placul sotului meu. Mie imi plac ciupercile dar nu pot manca sos rosu.
RăspundețiȘtergereȘi eu mai fac rețeta aceasta. Îmi plac ciupercile.
RăspundețiȘtergereArata delicios ciupercile tale. In sos de rosii nu am incercat pana acum, dar sigur sunt tare bune.
RăspundețiȘtergereCe-i drept, acum realizez ca am mancat mai multe ciuperci cu sos alb. Nu stiu de ce nu m-am gandit sa le incerc si cu sos de rosii
RăspundețiȘtergereArata bine preparatul desi nu sunt fan ciuperci.
RăspundețiȘtergereO reteta tare faina si gustoasa! Si eu o fac frecvent :)
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!