Deoarece a venit vremea rece, am inceput sa includ in meniul nostru supele creme.

M-am indragostit de ele in vara, cand am fost in concediu la mare, la pensiunea unde am stat. dar despre asta o sa scriu intr-o alta postare. Iata ce avem nevoie.

Ingrediente:

1 ceapa

2 morcovi

4 cartofi

1 ardeu gras

2 tije de telina sau o jumatate de radacina

100 ml ulei de masline

sare  si piper dupa gust

Mod de preparare:

Spalam si curatim legumele. Le taiem mai marunt, incat sa poata fierbe toate odata .

Le punem intr-o craticioara , le acoperim cu apa , adaugam sare si le fierbem pana se inmoaie. Cand sunt gata, pasam legumele cu un mixer vertical pana obtineti o compozitie cremoasa,nici prea groasa,nici subtire .Daca e groasa, mai adaugati apa ,puneti supa din nou pe foc, adaugam uleiul si piper dupa gust si ii mai  dam un  clocot. O servim supa calda cu crutoane, daca este post. In zilele in care nu postim servim supa calda cu smantana si neaparat niste crutoane .

Pofta buna !