Ingrediente:

- 500 gr faina Boromir

- 25 g drojdie Pakmaya

- 125 g zahar

- 250 ml lapte

- 100 g grasime, ulei si unt topit

- 3 galbenusuri

- 1/2 lingurita rasa de sare

- esenta de cozonac si lamaie Arome si Esente

Umplutura:

- nuca macinata cu cacao

- zahar

Mod de preparare:

- Intr-un castron mai mare cern faina

- Incalzesc laptele in care dizolv zaharul si esenta de cozonac si lamaie

- Drojdie o lasam in putin lapte caldut sa se dizolve

- Peste faina adaug drojdia, laptele caldut si galbenusurile frecate cu sare, amestec cu mana si incep sa framant usurel, ajutandu-ma de grasimea care trebuie sa fie calduta

- Pe masura ce aluatul se leaga, inmoi mana in grasime. pana ce o incorporez pe toata,  framant bine, vreme de 30 minute, impaturind aluatul.

- Acopar castronul cu un servet si il pun la crescut, in loc cald si ferit de curent, cam o ora si jumatate

- Iau aluatul crescut si il intind dupa care  pun umplutura si il rulez

-Il mai las in tava la crescut, vreme de 40 minute, il ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte

- Il coc in tava unsa cu ulei sau in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, la 180 C, cam 40-45 minute

Pofta Buna!