Ingrediente:
- 500 gr faina Boromir
- 25 g drojdie Pakmaya
- 125 g zahar
- 250 ml lapte
- 100 g grasime, ulei si unt
topit
- 3 galbenusuri
- 1/2 lingurita rasa de sare
- esenta de cozonac si lamaie
Arome si Esente
Umplutura:
- nuca macinata cu cacao
- zahar
Mod de preparare:
- Intr-un castron mai mare cern
faina
- Incalzesc laptele in care
dizolv zaharul si esenta de cozonac si lamaie
- Drojdie o lasam in putin lapte
caldut sa se dizolve
- Peste faina adaug drojdia,
laptele caldut si galbenusurile frecate cu sare, amestec cu mana si incep sa
framant usurel, ajutandu-ma de grasimea care trebuie sa fie calduta
- Pe masura ce aluatul se leaga,
inmoi mana in grasime. pana ce o incorporez pe toata, framant bine, vreme de 30 minute, impaturind
aluatul.
- Acopar castronul cu un servet
si il pun la crescut, in loc cald si ferit de curent, cam o ora si jumatate
- Iau aluatul crescut si il intind
dupa care pun umplutura si il rulez
-Il mai las in tava la crescut,
vreme de 40 minute, il ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte
- Il coc in tava unsa cu ulei sau
in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, la 180 C, cam 40-45 minute
Pofta Buna!
9 Comments
Wow! pe langa ca arata suuper, mi se pare si foarte usor de facut. Am mai cautat retete dar a ta mi se pare mai simpla asa ca o salvez si ma apuc de treaba :)
RăspundețiȘtergereArată perfect cozonacul. <3
RăspundețiȘtergerepofta buna! arata tare bine dar eu nu cred ca fac anul acesta... ca sa-l nu-l mananc :)
RăspundețiȘtergereVai cât de bine arata. 😍 Și culmea rețeta nu pare atât de complicata. 🤣
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut! Ultima data am facut cozonac de Paste in cuptor cu vatra, a iesit delicios.
RăspundețiȘtergereImi place mult cozonacul!!! Abia astept sa pregatim si noi. Ni se aseamana retetele!
RăspundețiȘtergereCe pofta de o felie de cozonac mi-ai facut! Abia astept sa fac si eu.
RăspundețiȘtergereArata super bine, am facut si eu de curand cozonac, mai testez rerete pana la Craciun, mersi de reteta!
RăspundețiȘtergereEu am zis ca anul asta imi fac aluatul la masina de paine si fac neaparat vreo cativa cozonaci
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!