Bulgarasi din jeleu de sfecla rosie

 


Prima data reteta am vazut-o pe blogul Bucataresele  Vesele, dar varianta era cu morcovi. Am facut si eu acu 2 ani si mi-a placut foarte mult. Asa ca m-am gandit sa fac si din sfecla.

Reteta cu morcov o am aici: https://www.culiliinbucatarie.ro/2018/01/bulgarasi-din-jeleu-de-morcovi.html

 Dar iata reteta mea de bulgarasi cu jeleu de sfecla rosie:

Ingrediente:

500 gr sfecla rosie

500 gr zahar

100 ml apa rece

1 lingurita esenta de vanilie de la Arome si esente

1 plic gelatina vegetala

2 lingurite esenta de fructe de padure de la Arome si esente

cocos

 Mod de preparare:

Spalam si curatam sfecla. O dam pe razatoarea mica si o amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 1-2 ore. In acest timp ,mai amestecam din cand in cand. Dupa cele 2 ore adaugam 100 ml apa rece, eenta de vanilie si cea de fructi de padure ,amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama.

Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam cateva minute sa se umfle. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatin si o adaugam la compozitia de sfecla. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora . Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi .

Bulgarasii se dau prin nuca de cocos . Se pastreaza la rece.









11 Comments

  1. Uuuu, ce interesant arata! Mereu am avut senzatia ca se si fierbe sfecla, insa se pare ca nu

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată super! O să încerc și eu rețeta, mai ales că am niște gelatină vegetală acasă și nu am folosit-o în ultima perioadă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta reteta ta! Nu m-as fi gandit la jeleu cu sfecla

    RăspundețiȘtergere
  4. Yammy jeleu de sfecla, suna tare interesant, nu am incercat niciodata pana acum

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce combinatie interesanta, as incerca si eu. 😁 😁

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce fain arată. Trebuie să încerc și eu rețeta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata tare bine acesti bulgarasi, cu siguranta sunte deliciosi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sfecla nu imi place deloc, dar am de gand sa incerc varianta cu morcov. Arata tare bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai cat de bine arata! Nu m-am gandit la o astfel de reteta nicioadat...si chiar am sfecla acasa. Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram