Prima data reteta am vazut-o pe blogul Bucataresele Vesele, dar varianta era cu morcovi. Am facut si eu acu 2 ani si mi-a placut foarte mult. Asa ca m-am gandit sa fac si din sfecla.
Reteta cu morcov o am aici: https://www.culiliinbucatarie.ro/2018/01/bulgarasi-din-jeleu-de-morcovi.html
Dar iata reteta mea de bulgarasi cu jeleu de
sfecla rosie:
Ingrediente:
500 gr sfecla rosie
500 gr zahar
100 ml apa rece
1 lingurita esenta de vanilie de la Arome si esente
1 plic gelatina vegetala
2 lingurite esenta de fructe de padure de la Arome si esente
cocos
Spalam si curatam sfecla. O dam
pe razatoarea mica si o amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul
intr-o cratita timp de 1-2 ore. In acest timp ,mai amestecam din cand in cand.
Dupa cele 2 ore adaugam 100 ml apa rece, eenta de vanilie si cea de fructi de
padure ,amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama.
Pliculetul de gelatina il
dizolvam in 100 ml apa rece si lasam cateva minute sa se umfle. Incalzim usor
pe foc mic pana se dizolva gelatin si o adaugam la compozitia de sfecla. Se
amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora . Se ia apoi cate 1 lingurita din
compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de
bulgarasi .
Bulgarasii se dau prin nuca de
cocos . Se pastreaza la rece.
11 Comments
Uuuu, ce interesant arata! Mereu am avut senzatia ca se si fierbe sfecla, insa se pare ca nu
RăspundețiȘtergereArată super! O să încerc și eu rețeta, mai ales că am niște gelatină vegetală acasă și nu am folosit-o în ultima perioadă.
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta reteta ta! Nu m-as fi gandit la jeleu cu sfecla
RăspundețiȘtergereYammy jeleu de sfecla, suna tare interesant, nu am incercat niciodata pana acum
RăspundețiȘtergereCe combinatie interesanta, as incerca si eu. 😁 😁
RăspundețiȘtergereCe fain arată. Trebuie să încerc și eu rețeta.
RăspundețiȘtergereArata tare bine acesti bulgarasi, cu siguranta sunte deliciosi.
RăspundețiȘtergereSfecla nu imi place deloc, dar am de gand sa incerc varianta cu morcov. Arata tare bine.
RăspundețiȘtergereVai cat de bine arata! Nu m-am gandit la o astfel de reteta nicioadat...si chiar am sfecla acasa. Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereArata chiar foarte bine!
RăspundețiȘtergereCred ca este un desert tare aromat!
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!