Prima data reteta am vazut-o pe blogul Bucataresele  Vesele, dar varianta era cu morcovi. Am facut si eu acu 2 ani si mi-a placut foarte mult. Asa ca m-am gandit sa fac si din sfecla.

Reteta cu morcov o am aici: https://www.culiliinbucatarie.ro/2018/01/bulgarasi-din-jeleu-de-morcovi.html

 Dar iata reteta mea de bulgarasi cu jeleu de sfecla rosie:

Ingrediente:

500 gr sfecla rosie

500 gr zahar

100 ml apa rece

1 lingurita esenta de vanilie de la Arome si esente

1 plic gelatina vegetala

2 lingurite esenta de fructe de padure de la Arome si esente

cocos

 Mod de preparare:

Spalam si curatam sfecla. O dam pe razatoarea mica si o amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 1-2 ore. In acest timp ,mai amestecam din cand in cand. Dupa cele 2 ore adaugam 100 ml apa rece, eenta de vanilie si cea de fructi de padure ,amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama.

Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam cateva minute sa se umfle. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatin si o adaugam la compozitia de sfecla. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora . Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi .

Bulgarasii se dau prin nuca de cocos . Se pastreaza la rece.