Aluat:

 200 g faina

 2 linguri cacao

 2 oua

 160 ml lapte cald

 30 ml ulei

 5 g drojdie uscata

 1 lingura de zahar

o lingurita de extract pur de cafea-Cloud Nine Factory

un praf de sare

 

Sirop:

 400 ml apa

 5 linguri zahar

 o lingurita de extract pur de cafea-Cloud NineFactory

 

Topping:

 200 ml frisca lichida indulcita

250 g mascarpone

cacao pentru pudrat

 

Mod de preparare

 

Prima data preparam aluatul pentru ca va trebui lasat la dospit.

Intr-un bol punem laptele cald,zaharul, drojdia si amestecam .In alt bol cernem faina, adaugam cacaoa, sarea, ouale, uleiul, extractul pur de cafea si compozitia de lapte cu drojdie si zahar.Amestecam bine cu un tel pana cand obtinem un aluat moale si omogen.

Acoperim bolul cu o folie si lasam la crescut, intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Luam formele de savarina si le ungem cu unt. Am distribuit aluatul in mod egal si am copt savarinele 20 de minte la 180°C. Dupa ce s-au copt le-am lasat sa se raceasca.

Intre timp, facem siropul amestecand pe foc apa cu zaharul pana ce acesta se topeste, dupa care adaugam si extractul pur de cafea.

Am scufundat savarinele in siropul fierbinte si le-am asezat pe o farfurie. Apoi le-am taiat cate un capacel.

Preparam crema:

Intr-un bol punem mascarponele, frisca si incepem sa le mixam atat cât să se omogenizeze și să aibe consistență.

Asamblare:

Luam savarinele pregatite, cu capacelul taiat.

Punem crema intr-un sac-a-poche, cu un dui stelat si umplem savarinele.  Pudram cu cacao, punem capacele  și sunt gata de servit.

Pofta buna!!!!