Iată o metodă de tocană de rămășițe prezentată de Constantin Bacalbașa în
cartea Dictatura gastronomică. O recomand amatorilor. Această carte o puteți
găsi la Editura Carusel Books
Iată rețeta dată în carte:
Dacă a rămas friptură de
găină sau pui nemâncată, nu se aruncă, ci se întrebuințează cu mult succes.
De pildă toate cărnurile de pasăre fierte sau
fripte se taie în bucăți, se pun într- o cratiță și se toarnă deasupra sosul
italian.
Se pun la foc și se lasă să pâlpăie 20 minute,
cel mult o jumătate de oră.
Se scot pe farfurie și se
presară pătrunjel.
Sosul italienesc:
Se pune într-o cratiță
pătrunjel, eșalotă, usturoi, ciuperci, totul tăiat mărunt. Lăsăm să
fiarbă la foc domol cu un pahar de vin alb. După 20 de minute adăugăm sare,
piper și o linguriță de untdelemn.
În momentul servirii legăm
sosul cu o bucată de unt și puțină feculă (amidon alimentar).
Eu am avut rămasă carne fiartă
pe care am prăjit-o puțin. Am ales să pun carnea în farfurii și să adaug sosul
peste carne.
A fost un adevărat deliciu!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!