Iată o metodă de tocană de  rămășițe prezentată de Constantin Bacalbașa în cartea Dictatura gastronomică. O recomand amatorilor. Această carte o puteți găsi la Editura Carusel Books

Iată rețeta dată în carte:

Dacă a rămas friptură de găină sau pui nemâncată, nu se aruncă, ci se întrebuințează cu mult succes.

 De pildă toate cărnurile de pasăre fierte sau fripte se taie în bucăți, se pun într- o cratiță și se toarnă deasupra sosul italian.

 Se pun la foc și se lasă să pâlpăie 20 minute, cel mult o jumătate de oră.

Se scot pe farfurie și se presară pătrunjel.

Sosul italienesc:

Se pune într-o cratiță pătrunjel, eșalotă, usturoi, ciuperci, totul tăiat mărunt. Lăsăm să fiarbă la foc domol cu un pahar de vin alb. După 20 de minute adăugăm sare, piper și o linguriță de untdelemn.

În momentul servirii legăm sosul cu o bucată de unt și puțină feculă (amidon alimentar).

Eu am avut rămasă carne fiartă pe care am prăjit-o puțin. Am ales să pun carnea în farfurii și să adaug sosul peste carne.

A fost un adevărat deliciu!