De curând am descoperit produsele grecești de la Eliada.eu și chiar am primit spre testare câteva produse de a lor. Dar să vedem care este povestea Eliadei.

Povestea lor a prins contur acum 5 ani, în urma unei călătorii cu scop profesional în Grecia, unde au avut ocazia să observe îndeaproape meșteșugul producerii uleiului extravirgin de măsline, meșteșug păstrat de-a lungul a patru generații, de către un producător grec din regiunea de Nord a Greciei continentale. In prezent, toți producătorii cu care colaborează din zona de Nord sau Sud a Greciei, se află la a treia, a patra sau chiar a cincea generație ca procesatori, au grijă față de produsul finit și îmbină măiestria unui meșteșug străvechi cu standardele actuale de siguranță alimentară.

Fiecare producție anuală de ulei a fiecărui producător are un buletin de analize, care certifică atât aciditatea scăzută, cât și proprietățile fizico-chimice (cum ar fi cantitatea de polifenoli, oleocantal sau oleaceină, benefici pentru sănătate). Toate tipurile de ulei de măsline comercializate de ei sunt extravirgine, extrase la rece, la temperatură sub 27◦ C, au aciditate scăzută (sub 0,8), unele dintre acestea având aciditatea chiar sub 0,3 (cum ar fi, uleiul Eliada SuperPremium). Câteva dintre sortimentele de ulei din magazin sunt certificate ca produs BIO, majoritatea având distincții primite la concursuri de profil din Grecia, Italia, Israel, UK etc.

Se numără printre puținele magazine specializate din România, care oferă ulei extravirgin de măsline agoureleo din recolta anului 2019, cu un conținut ridicat de polifenoli, atât de importanți pentru sănătate și tonus. Agoureleo este un ulei cu proprietăți terapeutice, fiind extras din măsline verzi, care nu se pot culege decât manual de pe crengile de măslin, ceea ce duce la păstrarea fructelor în stare intactă, fără a fi atinse de procesul de oxidare. Agoureleo este un ulei mai concentrat din perspectiva nutrienților și cu un gust mai intens, având în vedere că un litru de ulei clasic se extrage din 4 – 5 kg de măsline, în funcție de recolta fiecărui an, în timp ce un litru de agoureleo se extrage din aproximativ 10 kg de măsline.

Magazinul online ELIADA.eu este alegerea potrivită dacă iubești produsele grecești, dacă ești în căutarea unui cadou gourmet, elegant ambalat sau dacă vrei să încerci renumitele uleiuri grecești PREMIUM extravirgine de măsline, produse și îmbuteliate în Grecia. Poți alege ulei gourmet, marca E-LA-WON ambalat într-un flacon elegant care te duce cu gândul la apa de colonie sau ulei extravirgin gama 5 Extra virgin extras la rece din varietatea de măsline koroneiki. Iar dacă dorești să oferi un cadou elegant, poți opta pentru ulei extravirgin de origine protejată, care vine într-o sticluță sablată, decorată cu cristale Swarovski.

Și mai ales poți experimenta în premieră uleiurile Eliada. În lumea mitică a Greciei s-a creat pentru noi primul brand românesc de ulei de măsline. Lucrează cu păstrători ai vechiului meșteșug al extracției la rece, fără apă, pentru a reînvia gustul pur al uleiului din măsline verzi, agoureleo, destul de rar comercializat în prezent până și în Grecia. Din măsline coapte se extrage uleiul remarcabil Eliada SuperPremium, cu o aciditate sub 0,3% și un after taste care amintește de miezul de nucă verde. Combinăm uleiuri extravirgine de măsline pentru a obține un ulei versatil de o calitate deosebită, Eliada Gold. Iar uneori, când natura este prielnică, din măsline culese din pomi crescuți în veacurile trecute, se face uleiul concentrat ca un nectar, Eliada Elixir, recunoscut pentru proprietățile lui terapeutice, de Universitatea din Atena. Eliada Elixir a fost premiat cu medalie de aur la concursul Οlympia Health & Nutrition Awards 2020 din Atena, fiind un produs realizat de MAKEDONIKI ELAIOURGIA SA în exclusivitate pentru Eliada, produs care se va comercializa doar pe piața românească.

Încurajează un stil de viață sănătos, prin promovarea și comercializarea unor produse de calitate superioară, originare din Grecia, atât alimentare cât și nealimentare (produse de îngrijire).

Au ales să comercializeze produse grecești premium, atent selectate, pe baza reputației furnizorilor, a premiilor și certificărilor obtinute, pe baza opiniilor consumatorilor din întreaga Europă și nu în ultimul rând ca urmare a cercetărilor empirice efectuate de echipa lor, pe parcursul a câțiva ani.

Categoriile de produse pe care ne invită să le testăm sunt:

-ulei extravirgin de măsline, ulei extravirgin organic, ulei extravirgin agoureleo (din recoltă timpurie), ulei extravirgin aromatizat/infuzat

-măsline atent selecționate, simple, cu ierburi sau umplute

-specialități din măsline, cum ar fi, pastă de măsline negre sau verzi, pastă de măsline și smochine, gem de măsline în combinație cu portocale/lămâi și plante locale

-produse cosmetice din Grecia, PhysisCare-gama Olivka, dedicate femeilor, bazate pe ingrediente naturale într-un procent foarte ridicat (între 70-80%), ingredientul nelipsit fiind uleiul de măsline extravirgin organic grecesc; produsele acoperă toate nevoile de îngrijire zilnice (îngrijire față, corp, păr), sunt testate dermatologic, fără parabeni, fără materii prime sintetice sau derivate din petrol, fiind înregistrate în baza de date europeană CPNP (Cosmetic Products Notification Portal).

Ideea lor a prins contur după o călătorie mai lungă în Grecia, cu scop profesional, când au avut ocazia să descopere diferențele dintre produsele comercializate în piețele locale sau în magazinele locale gourmet și produsele de origine grecească ajunse pe rafturile magazinelor românești. În acea călătorie au avut ocazia să observe îndeaproape meșteșugul producerii uleiului extravirgin de măsline, meșteșug păstrat de-a lungul a patru generații, de către un producător grec din regiunea de Nord a Greciei continentale. Astfel, au înțeles că și consumatorii români merită să primească uleiul autentic grecesc, să își desăvârșească gusturile și să își completeze dieta alimentară cu produse tradiționale, din ferme mici de familie sau din producție limitată, controlată de cooperative locale și organisme de acreditare precum Bio Hellas.

Astfel, au decis să deschidă mai întâi un shop în centrul Craiovei, în octombrie 2019, urmat de un shop online in 2020, www.eliada.eu, pe care vă invit să îl vizitați.