Știm deja că zahărul nu este bun pentru a ne menține greutatea sau sănătatea inimii. Zaharurile sunt o sursă de energie pentru organism, mai ales pentru sustinerea efortului. Cu toate acestea consumul acestora în exces nu aduce beneficii ci din contră. In doze mari, zahărul poate actiona asupra corpului uman la fel ca o otravă, provocand daune mai mari decat cariile: diabet si obezitate si nu numai.

Tocmai de aceea este important sa întelegem atât pentru noi, dar mai ales pentru alimentația copiilor cât zahăr putem să consumăm  sau cum putem să îl înlocuim cu îndulcitori naturali.

Îndulcitorii naturali provin direct din flori și plante, cu foarte puține procese de prelucrare. Câteva exemple sunt reprezentate de ștevie, nectar din agave, scoarță din mesteacăn.

Pentru copii, ar trebui să ne distanțăm de zahărul de masă rafinat și de siropul de porumb bogat în fructoză, căutând opțiuni mai naturale și mai sănătoase. De asemenea, pot fi realizate modificări mult mai largi la nivelul alimentației, cum ar fi urmarea de diete ketogenice, pentru adulți. Pentru toate aceste lucruri se apelează la diverși îndulcitori naturali.

Mai ales la copii putem să le  oferim  ouă din ciocolata fara zahar și să le  pregătim în casă dulciuri cu picaturile de cioco, inghetata sau fursecuri/cookies și o limonadă cu Dulcișor;

Sweeteria ne oferă o gamă largă de produse, gândite pentru nevoile de peste zi ale întregii familii, de la mic dejunuri bogate în fibre, nutrienți și vitamine, până la gustări rapide și delicioase, de la tartinabile variate, din ingrediente 100% naturale, până la dulciuri gata pregătite să iți umple buzunarul și să te însoțească la drum, de la deserturi, prăjituri și torturi gata preparate, până la produse ce pot deveni ingrediente în propriile tale deserturi.